Για τα ερωτήματά σας προτιμήστε την αποστολή email (simvoulatoras@gmail.com) ή την συμπλήρωση της φόρμας με τον τίτλο «Ρωτήστε μας» που υπάρχει κάτω ακριβώς από τον τίτλο του ιστολογίου. Ελάχιστη αμοιβή 25 ευρώ +Φπα 24%. Ελάχιστη αμοιβή για ραντεβού 50 ευρώ +Φπα 24%.



Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

Αγορά ή Πώληση Μετοχών;Γιατί και πότε;

Του Γιώργου Σαββίδη, συμβούλου επιχειρήσεων.

Σχεδόν κάθε μέρα λαμβάνω μηνύματα στην ηλεκτρονική μου διεύθυνση (simvoulatoras@gmail.com) από φίλους και αναγνώστες του «Συμβουλάτορα». Το περιεχόμενο των μηνυμάτων έχει σχέση με τα θέματα που αναρτώνται στο site δηλ Φορολογικά,Νομικά, Κοινωνιολογικά,Δημοσιονομικά κ.α.
Ένας σημαντικός αριθμός μηνυμάτων έχει σχέση με το Χρηματιστήριο.Κοινός παρονομαστής των ερωτημάτων είναι η αιώνια ερώτηση των απανταχού επενδυτών.Πότε αγοράζουμε και πότε πουλάμε;

Απαντώ λοιπόν δημόσια για να διαβαστούν αυτά που γράφω από όλους τους ενδιαφερόμενους.

Προσωπικά προβαίνω σε αγορά ή πώληση μετοχών με βάση κάποιους κανόνες Τεχνικής Ανάλυσης.

Επειδή όμως η Τεχνική Ανάλυση είναι κατανοητή μόνο σε όσους έχουν ασχοληθεί και επειδή οι περισσότεροι ιδιώτες επενδυτές δεν είναι γνώστες της,θα απλοποιήσω τα πράγματα δίνοντας κάποιες πρακτικές συμβουλές τις οποίες οφείλει να της λάβει σοβαρά υπ όψιν του όποιος ενδιαφέρετε να επενδύσει σε μετοχές.

ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ

1.Αγοράζουμε μετοχές με μεγάλη εμπορευσιμότητα.

2.Αγοράζουμε στην άνοδο και πουλάμε στην κάθοδο.Ακολουθούμε δηλ την τάση.

3.Αγοράζουμε όταν η τιμή της μετοχής είναι πάνω από τον Κινητό Μέσο των 30 ημερών(ΚΜΟ30)(Υπάρχει σε όλα τα οικονομικά site και είναι εύκολο να εντοπιστεί)και πουλάμε όταν η τιμή διασπάσει καθοδικά των ΚΜΟ30.

4.Δεν κάνουμε ποτέ μουαγιέν(Δηλ.Αγορά μετοχών σε χαμηλότερη τιμή από αυτή που έχουμε αγοράσει για να πέσει η μέση τιμή κτήσης) .Είναι εγκληματικό.

5.Εφαρμόζουμε αυστηρό stop loss(κόψιμο ζημιών). Σε καμία περίπτωση δεν κρατάμε μετοχή η οποία έχει πέσει σε ποσοστό 8% και πάνω από την τιμή αγοράς.
Πουλάμε δηλ και παίρνουμε την ζημιά.

6.Σε περίπτωση που έχουμε κέρδος από μία μετοχή,πουλάμε όταν η μετοχή απολέσει ποσοστό 20-25% από το κέρδος μας.Εάν επικρατήσει ο δεύτερος κανόνας(καθοδική διάσπαση του ΚΜΟ30)τότε εφαρμόζουμε τον καλύτερο για μας κανόνα,δηλ αυτόν που θα μας δώσει λιγότερη ζημιά.

Οι παραπάνω απλοί κανόνες πρέπει κατά την προσωπική μου άποψη να τηρούνται ευλαβικά από τους επενδυτές μετοχών,διότι στις χρηματιστηριακές επενδύσεις το πρωτεύον είναι να μην χάσουμε κεφάλαιο και κατόπιν να κερδίσουμε.

Καλή τύχη λοιπόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Διαχειριστής δεν υποχρεούται σε απαντήσεις επί των σχολίων. Οι απαντήσεις σε ερωτήματα δίδονται έναντι αμοιβής, όπως αναφέρεται σχετικά στο πάνω μέρος του ιστολογίου στο κουτάκι με το τίτλο ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.