Για τα ερωτήματά σας προτιμήστε την αποστολή email (simvoulatoras@gmail.com) ή την συμπλήρωση της φόρμας με τον τίτλο «Ρωτήστε μας» που υπάρχει κάτω ακριβώς από τον τίτλο του ιστολογίου. Ελάχιστη αμοιβή 25 ευρώ +Φπα 24%. Ελάχιστη αμοιβή για ραντεβού 50 ευρώ +Φπα 24%.



Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Χρέωση τόκων υπερημερίας. Υποχρεώσεις



Ερώτηση: Παρακαλώ να μου αναφέρετε τις υποχρεώσεις που έχω(Εισόδημα. Φπα, Χαρτόσημο), σε περίπτωση χρέωσης τόκων υπερημερίας σε πελάτες μου.

Απάντηση: 

Σύμφωνα με τις οδηγίες της διοίκησης (ΠΟΛ 1042/2015) οι τόκοι υπερημερίας υπόκεινται σε παρακράτηση φόρου 15% χωρίς εξάντληση της φορολογικής υποχρέωσης
και ως εκ τούτου, ο παρακρατηθείς φόρος συμψηφίζεται με τον φόρου εισοδήματος του δικαιούχου των τόκων κατά την εκκαθάριση της φορολογικής του δήλωσης.
Πέραν της υποχρέωσης που απορρέει από το εισόδημα, οι τόκοι επειδή δεν αποτελούν αντικείμενο του ΦΠΑ, υπάγονται σε τέλη χαρτοσήμου 3% πλέον ΟΓΑ επί του χαρτοσήμου 20%(3,6% δηλ σύνολο)(ΠΟΛ 1099/2004)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Διαχειριστής δεν υποχρεούται σε απαντήσεις επί των σχολίων. Οι απαντήσεις σε ερωτήματα δίδονται έναντι αμοιβής, όπως αναφέρεται σχετικά στο πάνω μέρος του ιστολογίου στο κουτάκι με το τίτλο ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.