Για τα ερωτήματά σας προτιμήστε την αποστολή email (simvoulatoras@gmail.com) ή την συμπλήρωση της φόρμας με τον τίτλο «Ρωτήστε μας» που υπάρχει κάτω ακριβώς από τον τίτλο του ιστολογίου. Ελάχιστη αμοιβή 25 ευρώ +Φπα 24%. Ελάχιστη αμοιβή για ραντεβού 50 ευρώ +Φπα 24%.



Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Απαλλαγή από την ασφάλιση στον ΟΑΕΕ



Του Γιώργου Ε. Σαββίδη

Ερώτηση:
Είμαι μοναδικός εταίρος μιας Μονοπρόσωπης ΕΠΕ . Η εταιρία δεν πάει καλά αλλά δεν μπορώ και να την κλείσω. Υπάρχει τρόπος να αποφύγω την ασφάλιση του ΟΑΕΕ;
Απάντηση:
Τα μέλη των ΕΠΕ, των οποίων ο σκοπός συνιστά δραστηριότητα για την οποία τα ασκούντα αυτήν πρόσωπα υπάγονται στην ασφάλιση του ΟΑΕΕ, ασφαλίζονται υποχρεωτικά στον ΟΑΕΕ.

Η ασφαλιστική σχέση διαρκεί για όλο το διάστημα κατά το οποίο ο ασφαλισμένος διατηρεί τις προϋποθέσεις ασφάλισής του στον ΟΑΕΕ


Η ασφαλιστική σχέση του ασφαλισμένου με τον ΟΑΕΕ  παύει να υφίσταται όταν
η εταιρία τεθεί σε εκκαθάριση. Άρα θέτουμε την εταιρία σε εκκαθάριση και προσκομίζουμε στον ΟΑΕΕ ,το έγγραφο που θα πάρουμε από το μητρώο. Από την ημερομηνία της θέσεως της εταιρίας σε εκκαθάριση παύει να υπάρχει υποχρέωση ασφάλισης στον ΟΑΕΕ. 
Όσον αφορά δε την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης, αυτή δεν έχει χρονικό ορίζοντα ενώ  υπάρχει και η δυνατότητα αναβίωσής της όποτε και αν αυτό κριθεί σκόπιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Διαχειριστής δεν υποχρεούται σε απαντήσεις επί των σχολίων. Οι απαντήσεις σε ερωτήματα δίδονται έναντι αμοιβής, όπως αναφέρεται σχετικά στο πάνω μέρος του ιστολογίου στο κουτάκι με το τίτλο ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.