Για τα ερωτήματά σας προτιμήστε την αποστολή email (simvoulatoras@gmail.com) ή την συμπλήρωση της φόρμας με τον τίτλο «Ρωτήστε μας» που υπάρχει κάτω ακριβώς από τον τίτλο του ιστολογίου. Ελάχιστη αμοιβή 25 ευρώ +Φπα 24%. Ελάχιστη αμοιβή για ραντεβού 50 ευρώ +Φπα 24%.



Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Πιστωτικό τιμολόγιο μόνο για το ΦΠΑ



Ερώτηση:  Εκ παραδρομής  χρεώθηκε ΦΠΑ 23%, σε πελάτη ο οποίος υπάγεται σε μειωμένο ΦΠΑ. Το λάθος διαπιστώθηκε μια εβδομάδα μετά από την έκδοση του τιμολογίου.Πως αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα;

Απάντηση: Μέχρι 31/12/2014 δεν μπορούσαμε να εκδώσουμε πιστωτικό τιμολόγιο μόνο για το ΦΠΑ παρά μόνον για τις περιπτώσεις που αυτό προβλεπόταν ρητά από σχετικές διατάξεις ή αποφάσεις ΦΠΑ. Λόγω κατάργησης του ΚΦΑΣ ΑΠΌ 1/1/2015 δεν ισχύει ο περιορισμός αυτός. Άρα μπορούμε να εκδώσουμε πιστωτικό τιμολόγιο μόνο για το λάθος ποσό του ΦΠΑ. Επειδή ενδεχομένως να είναι δύσκολη η μηχανογραφική έκδοση ενός στοιχείου μόνο με ΦΠΑ, προτείνω κάτι το οποίο μπορούσαμε να το κάνουμε με το προϊσχύον καθεστώς. Όταν διαπιστωθεί το λάθος εκδίδουμε το σωστό τιμολόγιο και εν συνεχεία εκδίδουμε πιστωτικό τιμολόγιο, στις παρατηρήσεις του οποίου αναγράφουμε «το παρόν εκδίδεται για ακύρωση του τιμολογίου Νο.., στο οποίο έγινε λανθασμένη χρέωση ΦΠΑ.
Σε αντικατάσταση του λανθασμένου τιμολογίου εξεδόθη το τιμολόγιο Νο..».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Διαχειριστής δεν υποχρεούται σε απαντήσεις επί των σχολίων. Οι απαντήσεις σε ερωτήματα δίδονται έναντι αμοιβής, όπως αναφέρεται σχετικά στο πάνω μέρος του ιστολογίου στο κουτάκι με το τίτλο ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.