Για τα ερωτήματά σας προτιμήστε την αποστολή email (simvoulatoras@gmail.com) ή την συμπλήρωση της φόρμας με τον τίτλο «Ρωτήστε μας» που υπάρχει κάτω ακριβώς από τον τίτλο του ιστολογίου. Ελάχιστη αμοιβή 25 ευρώ +Φπα 24%. Ελάχιστη αμοιβή για ραντεβού 50 ευρώ +Φπα 24%.



Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Απλώς, Κάντε το!

.....δέκα σύντομες σκέψεις που θα σας βοηθήσουν να ανταπεξέλθετε στην αλλαγή και να δημιουργήσετε ένα θετικό μέλλον για εσάς και τις επόμενες γενιές.
1. Σταματήστε κάθε προσπάθεια να αλλάξετε το παρελθόν-είναι παρελθόν. Αφιερώστε το 100 τοις εκατό της ενέργειάς σας για να δημιουργήσετε ένα καλύτερο μέλλον.
2. Κινητοποιήστε την προσαρμοστική σκέψη. Ενσωματώστε τις παρακάτω μεθόδους στη ζωή σας:
- Δείτε κατάματα την πραγματικότητα και αποδεχτείτε την.
- Βρείτε θετικό νόημα στην κατάστασή σας.
- Χρησιμοποιήστε ότι μέσον έχετε στη διάθεσή σας, για να βρείτε αυτοσχέδιες λύσεις.
3. Αποτινάξτε αμέσως την νοοτροπία του θύματος. Αφήστε πίσω σας την πικρία και ανακτήστε τις   δυνάμεις σας.
4. Ασκηθείτε συστηματικά. Το στρες συρρικνώνει τον εγκέφαλό σας, αλλά μπορείτε να αναστρέψετε αυτή την κατάσταση αν αφοσιωθείτε σε κάποιο πρόγραμμα γυμναστικής. Φροντίστε να το ακολουθείτε με θρησκευτική ευλάβεια!
5. Μην κάθεστε άπραγοι- κάντε κάτι. Οι αισιόδοξοι ρεαλιστές αναλαμβάνουν δράση, αλλά οι ευσεβείς πόθοι είναι αδιέξοδοι.
6. Μην κάνετε απλώς κάτι-καθίστε. Ο διαλογισμός μειώνει στο στρες και κινητοποιεί τη σκέψη του δεξιού ημισφαιρίου του εγκεφάλου, που είναι απαραίτητη για τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος.

7. Μην αποκόπτεστε από την ζωή. Η αποξένωση και η απομόνωση τρέφουν το στρες και την κατάθλιψη. Αν πάσχετε από κατάθλίψη, αναζητήστε αμέσως ιατρική βοήθεια.
8. Αντιστρέψτε το ρεύμα. Η παροχή βοήθειας στους άλλους αποσπά την προσοχή από τα δικά μας προβλήματα και απελευθερώνει ορμόνες που σας κάνουν να αισθάνεστε καλύτερα, σας εμπνέουν και δίνουν νόημα στην ζωή σας.
9. Στο τέλος κάθε ημέρας σκεφτείτε κάτι για το οποίο είστε ευγνώμονες. Η ευγνωμοσύνη και τα άλλα θετικά συναισθήματα ενισχύουν την προσαρμοστικότητα και σας βοηθούν να είστε πιο ευσπλαχνικοί.
10. Ελάτε σε επαφή με κάποιο φίλο. Κάντε πράξη τις συμβουλές αυτού του βιβλίου μαζί με ένα φίλο, ώστε να στηρίζετε ο ένας τον άλλο, πραγματοποιώντας τις θετικές αυτές αλλαγές, που είναι βέβαιο ότι θα μεταμορφώσουν τη ζωή σας.

Πηγή: Δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου, της Joan Borysenko, εκδόσεις Διόπτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Διαχειριστής δεν υποχρεούται σε απαντήσεις επί των σχολίων. Οι απαντήσεις σε ερωτήματα δίδονται έναντι αμοιβής, όπως αναφέρεται σχετικά στο πάνω μέρος του ιστολογίου στο κουτάκι με το τίτλο ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.