Για τα ερωτήματά σας προτιμήστε την αποστολή email (simvoulatoras@gmail.com) ή την συμπλήρωση της φόρμας με τον τίτλο «Ρωτήστε μας» που υπάρχει κάτω ακριβώς από τον τίτλο του ιστολογίου. Ελάχιστη αμοιβή 25 ευρώ +Φπα 24%. Ελάχιστη αμοιβή για ραντεβού 50 ευρώ +Φπα 24%.



Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Δήλωση εισοδήματος Κληρονομιαίων ακίνητων

Για τα εισοδήματα από κληρονομιαία ακίνητα υπόχρεοι να υποβάλλουν δήλωση φορολογίας εισοδήματος είναι αυτοί που προβάλλουν κληρονομικά δικαιώματα επ' αυτής και οι οποίοι μπορούν να πράξουν αυτό με επιφύλαξη(άρθρο 617&5 ΚΦΕ) λόγω αφιβολίας για το κληρονομικό τους δικαίωμα και την ιδιότητα τους ως κληρονόμων ή όχι.(Εγκ.ΠΟΛ.1170/27.7.1990, Γνωμ.489/1989 Ν.Σ.Κ.). Όταν πρόκειται για κληρονομιά με επιδικία και ένας κληρονόμος προβάλλει κληρονομικό δκαίωμα επί ακινήτων έχει υποχρέωση να δηλώνει κάθε χρόνο το εισόδημα των κληρονομιαίων ακινήτων, ανεξάρτητα αν το εισέπραξε ή όχι και η δήλωση αυτή μπορεί να υποβάλλεται με επιφύλαξη.

Πηγή: Φορολογία εισοδήματος των Σταματόπουλου-Καραβοκύρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Διαχειριστής δεν υποχρεούται σε απαντήσεις επί των σχολίων. Οι απαντήσεις σε ερωτήματα δίδονται έναντι αμοιβής, όπως αναφέρεται σχετικά στο πάνω μέρος του ιστολογίου στο κουτάκι με το τίτλο ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.