Για τα ερωτήματά σας προτιμήστε την αποστολή email (simvoulatoras@gmail.com) ή την συμπλήρωση της φόρμας με τον τίτλο «Ρωτήστε μας» που υπάρχει κάτω ακριβώς από τον τίτλο του ιστολογίου. Ελάχιστη αμοιβή 25 ευρώ +Φπα 24%. Ελάχιστη αμοιβή για ραντεβού 50 ευρώ +Φπα 24%.



Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Μισθωτήρια αστικών ακινήτων

Τα μισθωτήρια αστικών ακινήτων ασχέτως ποσού μισθώματος ή γεωργικών ακινήτων, εφόσον το μίσθωμα είναι ανώτερο των 100 ευρώ κατά μήνα, υποβάλλονται ηλεκτρονικά από τον εκμισθωτή ή τον μισθωτή, μέσα στον επόμενο μήνα από την σύνταξή τους. Τα μισθωτήρια εφόσον δεν έχουν υποβληθεί, στερούνται κάθε αποδεικτικής δύναμης και δεν εξετάζονται από τα δικαστήρια και τις δημόσιες αρχές. Επίσης, στερούνται αποδεικτικής δύναμης και τα αντέγγραφα, με τα οποία συμφωνείται μίσθωμα διαφορετικό από το καθοριζόμενο στο έγγραφο μίσθωσης. Αν μεταβιβασθεί η κυριότητα ακινήτου, ο νέος κύριος είναι αλληλεγγύως και εις ολόκληρο συνυπεύθυνος με τον προκάτοχο για την πληρωμή του φόρου των 3 πριν από την μεταβίβαση ετών.
Άρθρο 321&8 ν.4072/2012-άρθρο 77 ΚΦΕ
Σχόλιο Συμβουλάτορα: Εδώ σταματάει η λογική του ανθρώπου. Ο Έλλην νομοθέτης ξεπέρασε και την ποιο νοσηρή φαντασία. Αγοράζεις σπίτι και ευθύνεσαι για τις αμαρτίες του πωλητή, τον οποίο δεν ήξερες μέχρι χτες. Έτσι αγαπητοί εγκέφαλοι του Υπουργείου Οικονομικών δεν διαμορφώνετε φορολογική συνείδηση, αλλά απεναντίας εξωθείτε τους πολίτες στο αντίθετο άκρο. Όταν φέρεστε στους πολίτες σαν κοινούς λωποδύτες, τότε να περιμένετε και αντίστοιχες συμπεριφορές. Τόσο απλά είναι τα πράγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Διαχειριστής δεν υποχρεούται σε απαντήσεις επί των σχολίων. Οι απαντήσεις σε ερωτήματα δίδονται έναντι αμοιβής, όπως αναφέρεται σχετικά στο πάνω μέρος του ιστολογίου στο κουτάκι με το τίτλο ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.