Για τα ερωτήματά σας προτιμήστε την αποστολή email (simvoulatoras@gmail.com) ή την συμπλήρωση της φόρμας με τον τίτλο «Ρωτήστε μας» που υπάρχει κάτω ακριβώς από τον τίτλο του ιστολογίου. Ελάχιστη αμοιβή 25 ευρώ +Φπα 24%. Ελάχιστη αμοιβή για ραντεβού 50 ευρώ +Φπα 24%.



Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Ανάκληση ή τροποποίηση Δήλωσης Αυτοελέγχου

Για τις περιπτώσεις που οι επιτηδευματίες επέλεξαν την διαδικασία της περαίωσης, δηλώνοντας ορθά τα προβλεπόμενα ποσά τόσο στη φορολογία εισοδήματος όσο και του ΦΠΑ και εκ των υστέρων επαναθεωρούν την επιλογή τους και υποβάλλουν ανακλητικές ή τροποποιητικές δηλώσεις, ζητώντας την επιστροφή των ποσών, με την ΠΟΛ. 1064/07 διευκρινίσθηκε ότι, η περαίωση δεν ανακαλείται καθόσον εξομειώνεται με έκδοση φύλλου ελέγχου, επί του οποίου επιτεύχθηκε συμβιβασμός.
Επίσης οι ανακλητικές δηλώσεις δεν γίνονται δεκτές και στην περίπτωση που οι επιτηδευματίες έχουν δηλώσει τα προβλεπόμενα ποσά (έχουν περαιώσει) σε μια μόνο φορολογία (π.χ, εισοδήματος) και δεν υπέβαλλαν το ειδικό σημείωμα ΦΠΑ εφόσον προέκυπτε διαφορά ακαθαρίστων εσόδων. Η ανακλητική δήλωση στη φορολογά εισοδήματος δεν γίνεται δεκτή και επιπλέον η δήλωση δεν θεωρείται περαιωμένη (ΠΟΛ.1064/01). Γενικα τα ποσά φόρων, τελών ή εισφορών που βεβαιώνονται στο πλαίσιο εφαρμογής των διατάεων περί αυτοελέγχου των άρθρων 13 έως και 16 δεν διαγράφονται ούτε αναζητούνται σε καμιά περίπτωση.

ΠΗΓΗ: Φορολογική δήλωση 2012, των Χ.Παύλου- Ι.Γκούρλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Διαχειριστής δεν υποχρεούται σε απαντήσεις επί των σχολίων. Οι απαντήσεις σε ερωτήματα δίδονται έναντι αμοιβής, όπως αναφέρεται σχετικά στο πάνω μέρος του ιστολογίου στο κουτάκι με το τίτλο ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.