Για τα ερωτήματά σας προτιμήστε την αποστολή email (simvoulatoras@gmail.com) ή την συμπλήρωση της φόρμας με τον τίτλο «Ρωτήστε μας» που υπάρχει κάτω ακριβώς από τον τίτλο του ιστολογίου. Ελάχιστη αμοιβή 25 ευρώ +Φπα 24%. Ελάχιστη αμοιβή για ραντεβού 50 ευρώ +Φπα 24%.



Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Συνταξιούχος εκπρόσωπος ΑΕ

Καταρχήν ο διευθύνων σύμβουλος είναι όπως προκύπτει και από τον τίτλο του σύμβουλος. Μετέχει δηλαδή στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας. Ωστόσο η έννοια της εκπροσώπησης της εταιρείας είναι διαφορετική και παρόλο που είθισται, δεν είναι υποχρεωτικό να είναι ο διευθύνων σύμβουλος ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας. Σύμφωνα με τη νομολογία το όργανο που διοικεί την εταιρεία είναι καταρχήν το διοικητικό συμβούλιο. Ως τέτοιο μπορεί, εφόσον το επιτρέπει το καταστατικό, να αναθέσει ολικά ή μερικά την άσκηση των εξουσιών που διαθέτει, σε ένα ή περισσότερα μέλη του ή σε άλλο τρίτο πρόσωπο. Κατά συνέπεια θα πρέπει η εταιρεία του ερωτήματος να εξετάσει την πιθανότητα ανάθεσης της εκπροσώπησής της στον περί ου ο λόγος ενδιαφερόμενο, χωρίς κατ’ ανάγκη να είναι μέλος του Δ.Σ. Πάντως επειδή στην περίπτωση αυτή μπορεί υπό προϋποθέσεις, αφού δεν θα υφίσταται άλλη σύνδεση του ενδιαφερόμενου με την εταιρεία πέραν της ανατεθείσας σε αυτό εργασία, να κρίνει το ΙΚΑ ότι υποκρύπτεται εξαρτημένη εργασία που υπάγεται στην ασφάλισή του θα συνιστούσαμε την συμμετοχή του ενδιαφερόμενου στο Δ.Σ. εκτός εάν ταυτόχρονα κατέχει και μετοχές σε ποσοστό μεγαλύτερο του 3% οπότε θα ετίθετο υποχρέωση ασφάλισής του στον Ο.Α.Ε.Ε.

Πηγή, http://www.epixeirisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Διαχειριστής δεν υποχρεούται σε απαντήσεις επί των σχολίων. Οι απαντήσεις σε ερωτήματα δίδονται έναντι αμοιβής, όπως αναφέρεται σχετικά στο πάνω μέρος του ιστολογίου στο κουτάκι με το τίτλο ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.