Για τα ερωτήματά σας προτιμήστε την αποστολή email (simvoulatoras@gmail.com) ή την συμπλήρωση της φόρμας με τον τίτλο «Ρωτήστε μας» που υπάρχει κάτω ακριβώς από τον τίτλο του ιστολογίου. Ελάχιστη αμοιβή 25 ευρώ +Φπα 24%. Ελάχιστη αμοιβή για ραντεβού 50 ευρώ +Φπα 24%.



Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Επειγόντως φρένο στην κερδοσκοπία των hedge funds

ΕΝΩ Ο επικεφαλής του IIF βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση επιδιώκοντας συμφωνία για εθελοντική συμμετοχή στη διαδικασία της αναδιάρθρωσης του χρέους, τα hedge funds, που αποτελούν τον «σκληρό πυρήνα» των αγορών, απειλούσαν την Ελλάδα με μήνυση για το ενδεχόμενο υποχρεωτικής συμμετοχής στο εγχείρημα.

ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ εμπόδιο στη συμφωνία για την εθελοντική ανταλλαγή των ομολόγων μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και των πιστωτών ήταν το ύψος του επιτοκίου των νέων ομολόγων. Στην πραγματικότητα όμως όλοι γνωρίζουν ότι τα hedge funds αποτελούν τον πραγματικό «εχθρό» του Ελληνικού Δημοσίου, αφού έχουν ποντάρει στη χρεοκοπία της χώρας.

ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ αντιστάθμισης κινδύνου, που συνέβαλαν καθοριστικά στην εξάπλωση της χρηματοπιστωτικής κρίσης από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη, συνεχίζουν και σήμερα ακάθεκτα την αποσταθεροποιητική κερδοσκοπία τους. Παρ'Α ότι αγόρασαν τα ελληνικά ομόλογα σε τιμές 30% και 40% κάτω από την ονομαστική τους αξία (και επομένως οι απώλειές τους από ένα «κούρεμα» 50% είναι μικρές), πρωτοστατούν στις αντιδράσεις. Αντιθέτως, οι τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία, που αγόρασαν τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου κατά κύριο λόγο στο 100% της αξίας τους, έχουν στην πλειονότητά τους συμφωνήσει στην ανταλλαγή.

ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ηγέτες δεν μπορεί και δεν πρέπει να υποκύψουν στους εκβιασμούς των hedge funds, που εκουσίως «τραβούν το σκοινί μέχρι να σπάσει», διότι κατέχουν ασφάλιστρα κινδύνου και επιδιώκουν την ενεργοποίησή τους.

ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ στην Ευρώπη έχουν πληρώσει ήδη ακριβό τίμημα για τη διεθνή χρηματοοικονομική κρίση, που ξέσπασε το 2008 και «ταλαιπωρεί» ακόμα την παγκόσμια οικονομία. Ανεξαρτήτως της εξέλιξης στο PSI η λειτουργία των hedge funds δεν μπορεί να παραμείνει ανεξέλεγκτη. Η Ευρώπη πρέπει να πρωτοστατήσει στην αλλαγή του πλαισίου.

Πηγή: εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Διαχειριστής δεν υποχρεούται σε απαντήσεις επί των σχολίων. Οι απαντήσεις σε ερωτήματα δίδονται έναντι αμοιβής, όπως αναφέρεται σχετικά στο πάνω μέρος του ιστολογίου στο κουτάκι με το τίτλο ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.