Για τα ερωτήματά σας προτιμήστε την αποστολή email (simvoulatoras@gmail.com) ή την συμπλήρωση της φόρμας με τον τίτλο «Ρωτήστε μας» που υπάρχει κάτω ακριβώς από τον τίτλο του ιστολογίου. Ελάχιστη αμοιβή 25 ευρώ +Φπα 24%. Ελάχιστη αμοιβή για ραντεβού 50 ευρώ +Φπα 24%.



Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Τέχνες....

Δεν κομίζουμε γλαύκας εις Αθήνας. Αλλά, εκ του αποτελέσματος, φαίνονται τελικά όλα τόσο σικέ, που μόνο... κουτόφραγκοι μπορούν να πιστεύουν το αντίθετο. Ή, για να είμαστε περισσότερο ρεαλιστές, ήξεραν πού απευθύνονται. Έπαιξαν άριστα με την ψυχολογία μας, αφού κατάφεραν να ελπίζουμε μόνο για χειρότερα και να δεχόμαστε με σκυφτό κεφάλι κάθε διαταγή των δανειστών μας, γιατί στην αντίθετη ακριβώς περίπτωση οι εξελίξεις θα ήταν ακόμη πιο «μαύρες»...
Χρησιμοποίησαν κατάλληλα όλους τους μηχανισμούς, η προπαγάνδα πέρασε, ρουθούνι δεν άνοιξε και όλοι είναι ευχαριστημένοι.
Το ΠΑΣΟΚ διότι έβαλε τα θεμέλια των Μνημονίων, που χωρίς αυτά τα πάντα θα γκρεμίζονταν γύρω μας. Τώρα γιατί ο Κώστας Σημίτης «κατηγορεί» το Μνημόνιο; Γιατί ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος επισημαίνει ότι οι καθυστερήσεις μάς οδήγησαν στο χείλος του γκρεμού; Γιατί ο οικονομικός εισαγγελέας κ. Γρ. Πεπόνης ζητεί να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες των κ.κ. Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου για διόγκωση του ελλείμματος; Όλα αυτά είναι λεπτομέρειες που θα διαλευκάνει ο ιστορικός του μέλλοντος.
Η Ν.Δ. διότι θεωρεί ότι έβαλε τις κόκκινες γραμμές, σε μισθούς, συντάξεις, απολύσεις στο Δημόσιο κ.λπ., που θα τη δικαιώσουν στο μέλλον και φυσικά θα της δώσουν τις επόμενες εκλογές. Σαν να μην συνέβη δηλαδή τίποτα, σαν να μην πέρασε μια μέρα. Εξαγνισμένη, βγήκε από την κολυμβήθρα με πλήρη άφεση αμαρτιών για τον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας και φυσικά των οικονομικών της.
Το ΛΑΟΣ, διότι κατάφερε να είναι ο ρυθμιστικός παράγοντας του πολιτικού σκηνικού! Τι κι αν η Ν.Δ. το κατηγορούσε, πολλάκις, για «δεκανίκι» του ΠΑΣΟΚ; Τι κι αν το ΠΑΣΟΚ το κατηγορούσε ότι ανήκει στη... δεξιά πολυκατοικία;
Το αποτέλεσμα είναι ότι όλοι σήμερα... συγκυβερνούν! Και η κυβέρνηση συνεργασίας, ευχαριστημένη εμφανίζεται, αφού με τη «βοήθεια» όλων θα μας πείσει ότι θα φέρει το πλοίο σε ασφαλές λιμάνι! Έπαιξε και αυτή το παιχνίδι των προηγούμενων, δηλαδή μαστίγιο και καρότο για το PSI, τη νέα δανειακή σύμβαση και όλα... μέλι-γάλα.
Τι καινούργιο ακούσαμε για την ανταλλαγή των ομολόγων ή το νέο, σκληρότερο, Μνημόνιο που μας έρχεται για να πάρουμε την υπερ-δόση των 90 δισ. ευρώ; Θα πάμε σε άτακτη χρεοκοπία! Θα βγούμε από το ευρώ [EUR=X] Σχετικά άρθρα ! Θα καταστραφούμε! Αποτέλεσμα; Τα κατάφεραν! Διότι όταν η ψυχολογία είναι υπό του μηδενός, είναι πολύ εύκολο να πετύχει κανείς οτιδήποτε. Οπότε δέχεσαι τα πάντα, γιατί έχεις πλέον πιστέψει ότι υπάρχουν και χειρότερα.
Για να μην αναλωνόμαστε όμως... ψυχολογικά, θα ήταν προτιμότερο να το πάρουμε απόφαση! Ό,τι έχει συμφωνηθεί θα εφαρμοστεί. Ό,τι μέτρα μας ζητούν θα τα υιοθετήσουμε χωρίς δεύτερη κουβέντα. Και οι μισθοί θα μειωθούν και οι συντάξεις θα κοπούν κι άλλο και απολύσεις στο Δημόσιο θα γίνουν και νέα μέτρα θα ληφθούν και, το βασικό, ...ρουθούνι δεν θα ανοίξει! Αρκεί να ξέρεις την τέχνη της παρουσίασης.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΡΟΣ - gkouros@naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Διαχειριστής δεν υποχρεούται σε απαντήσεις επί των σχολίων. Οι απαντήσεις σε ερωτήματα δίδονται έναντι αμοιβής, όπως αναφέρεται σχετικά στο πάνω μέρος του ιστολογίου στο κουτάκι με το τίτλο ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.