Για τα ερωτήματά σας προτιμήστε την αποστολή email (simvoulatoras@gmail.com) ή την συμπλήρωση της φόρμας με τον τίτλο «Ρωτήστε μας» που υπάρχει κάτω ακριβώς από τον τίτλο του ιστολογίου. Ελάχιστη αμοιβή 25 ευρώ +Φπα 24%. Ελάχιστη αμοιβή για ραντεβού 50 ευρώ +Φπα 24%.



Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Καιρός φωτισμού

Μέσα σ' ετούτη τήν κρίση πού συγκλονίζει την ανθρωπότητα όλη, κρίση τού υλισμού και της ευζωίας των ανθρώπων ως θνητών, έρχεται ή κορυφαία της ανθρωπότητας Γιορτή, το "Άγιο Πάσχα, για να υπενθυμίσει στους πολίτες τού 21ου αιώνα πώς ό κορυφαίος, ό καταστατικός καημός τού ανθρώπου δεν είναι ή καταναλωτική ευμάρεια αλλά ή αθανασία του. Ό καημός τού θανάτου όλων μας έμπερικλείει την χριστιανική βεβαιότητα στην νίκη τού θανάτου,στην μυστηριώδη χαρά της 'Αθανασίας μας.

Και όσο ό λυσσαλέος υλισμός των καιρών μας να προσπαθεί να συσκοτίσει και να εξουθενώσει την ιερή αυτή βεβαιότητα,—τήν ωστόσο σύμφυτη της ιερότητας τού ανθρωπίνου προσώπου- προτρέποντας τούς θνητούς να χαρούν άκριτα κι ανεξέταστα τις απολαύσεις της ζωής πριν τούς παραλάβει ό θάνατος τους, τόσο ό Θεός, δια της Εκκλησίας Του, καλεί τούς ανθρώπους να βεβαιωθούν για την 'Ανάσταση τους, να βιώσουν ως αθάνατοι και να χαρούν την συμμετοχή τους στο μυστήριο της Δημιουργίας, μυστήριο απελευθέρωσης από το Μηδέν, από τον θάνατο, χαρά μιας υπέρβασης της θνητότητας, μιας ιερής αποκάλυψης
της αθανασίας. Μιας συμμαχίας με τον Θεό και την 'Εκκλησία Του.
Η «ΕΥΘΥΝΗ»
τ.448 Απρίλιος 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Διαχειριστής δεν υποχρεούται σε απαντήσεις επί των σχολίων. Οι απαντήσεις σε ερωτήματα δίδονται έναντι αμοιβής, όπως αναφέρεται σχετικά στο πάνω μέρος του ιστολογίου στο κουτάκι με το τίτλο ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.