Για τα ερωτήματά σας προτιμήστε την αποστολή email (simvoulatoras@gmail.com) ή την συμπλήρωση της φόρμας με τον τίτλο «Ρωτήστε μας» που υπάρχει κάτω ακριβώς από τον τίτλο του ιστολογίου. Ελάχιστη αμοιβή 25 ευρώ +Φπα 24%. Ελάχιστη αμοιβή για ραντεβού 50 ευρώ +Φπα 24%.



Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Μαριονέτες ή ανταγωνιστικοί;

Την εποχή των μεγάλων αναταράξεων, των ανατροπών και της αποκαθήλωσης της ιδεολογίας αποκαλύπτεται, επίσης, πως δεν υπάρχει αριστερή, δεξιά ή κεντρώα οικονομία, αλλά μόνο ανταγωνιστική ή νεκρή.
Ο ανταγωνισμός έχει πάρει πλέον πλανητικές διαστάσεις και αναδείχτηκε στον υπ' αριθμόν έναν παράγοντα της οικονομικής προόδου και της ευημερίας των λαών. Μόνο οι οικονομίες που είναι ανταγωνιστικές και επομένως μπορούν να ανταποκριθούν στην πρόκληση του καθολικού ανταγωνισμού είναι βιώσιμες και εξασφαλίζουν την ευημερία των λαών.
Κατ' αντιστοιχία, μόνο οι πολιτικές που δημιουργούν τις ανταγωνιστικές οικονομίες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως προοδευτικές (με την κλασική έννοια του όρου), αν και η προοδευτικότητα είναι μία έννοια που εξελίσσεται και αλλάζει στον ρου της ιστορίας. Αν έτσι έχουν τα πράγματα -και δυστυχώς για εμάς έτσι έχουν- καθήκον της κυβέρνησης, των κομμάτων, των πολιτών και γενικότερα της κοινωνίας είναι να δημιουργήσει εκείνη την οικονομία που μπορεί να σταθεί στα πόδια της χωρίς δεκανίκια. Γιατί μόνο με ισχυρή οικονομία μπορούμε να μιλάμε για ουσιαστική και πραγματική ανεξαρτησία, με δυνατή φωνή και συμμετοχή στη λήψη των αποφάσεων, να έχουμε ισχυρό κοινωνικό κράτος.

Στην αντίθετη περίπτωση δεν θα είμαστε παρά μαριονέτες των ισχυρών, των πιστωτών και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, των Γερμανών. Τι απομένει λοιπόν; Η δημιουργία σύγχρονης και ανταγωνιστικής οικονομίας. Επομένως ένα πρέπει να είναι το σύνθημα. Παντού ριζικές μεταρρυθμίσεις με ταυτόχρονη προστασία των πλέον αδύναμων πολιτών.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΥΡΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ
lyrtso@pegasus.gr
ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Διαχειριστής δεν υποχρεούται σε απαντήσεις επί των σχολίων. Οι απαντήσεις σε ερωτήματα δίδονται έναντι αμοιβής, όπως αναφέρεται σχετικά στο πάνω μέρος του ιστολογίου στο κουτάκι με το τίτλο ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.