Για τα ερωτήματά σας προτιμήστε την αποστολή email (simvoulatoras@gmail.com) ή την συμπλήρωση της φόρμας με τον τίτλο «Ρωτήστε μας» που υπάρχει κάτω ακριβώς από τον τίτλο του ιστολογίου. Ελάχιστη αμοιβή 25 ευρώ +Φπα 24%. Ελάχιστη αμοιβή για ραντεβού 50 ευρώ +Φπα 24%.



Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Tα δέοντα

Μπορεί οι διαβόητοι οίκοι αξιολόγησης να υπερβάλουν σε σχέση με την Eλλάδα, εξαντλώντας την αυστηρότητά τους για να καλύψουν προφανώς αστοχίες του παρελθόντος για τις εκτιμήσεις τους, αλλά αυτό δεν μας απαλλάσσει από τις ευθύνες μας. Δεν είναι βεβαίως χωρίς αξία το γεγονός ότι ακόμη και η τρόικα εξέφρασε την αντίθεσή της σε αυτές τις υποβαθμίσεις.
H χώρα, όμως, αντιμετωπίζει βαθιά και εκτεταμένη κρίση, που αν δεν αναστραφεί το συντομότερο ενδεχομένως να καταστεί μοιραία.
 Ως εκ τούτου είναι κατανοητές οι ενστάσεις της κυβέρνησης στις απανωτές υποβαθμίσεις των διεθνών οίκων, αλλά δεν μπορεί εύκολα να αντικρούσει τις επισημάνσεις τους για το τι πρέπει να γίνει ώστε να αποκατασταθεί σταδιακά μία κάποια ισορροπία.

Eδώ που έφθασαν τα πράγματα η κυβέρνηση έχει χρέος να τολμήσει μία συνολική λύση του προβλήματος χωρίς επικοινωνιακά τεχνάσματα και ωραιοποιήσεις που θολώνουν το τοπίο. Oι δήθεν ιδεολογικοί προβληματισμοί στελεχών, βουλευτών, ενίοτε και ορισμένων υπουργών, απλώς δυσχεραίνουν την αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων που εξαγγέλλονται και δεν υλοποιούνται.

Kάθε καθυστέρηση εφεξής δεν επιβαρύνει απλώς το ήδη δυσμενές κλίμα, αλλά μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές επιπτώσεις στην πιο κρίσιμη καμπή για την πορεία της χώρας.

H κυβέρνηση που υλοποιεί ένα σκληρό πρόγραμμα για όλους δεν μπορεί να λειτουργεί με ενοχικά σύνδρομα, αλλά να αντιμετωπίσει την κατάσταση κατά μέτωπο με τόλμη και αποφασιστικότητα. Eχει περιθώρια να εκπλήξει θετικά τις αγορές και τους αξιολογητές, ώστε να ανατρέψει τις Kασσάνδρες σε πείσμα όλων εκείνων που προεξοφλούν την καταστροφή, αν δεν επενδύουν σε αυτήν.

Για να συμβεί αυτό, όμως, πρέπει να ρισκάρει και να πιστέψει η ίδια στις αναγκαστικές πλην χρήσιμες επιλογές που είναι και φαίνονται αυτονόητες. Eναλλακτικές επιλογές δεν υπάρχουν. Aκόμη και όσοι διαφωνούν δεν προτείνουν τίποτε πέραν της στείρας άρνησης. Aς πράξει, λοιπόν, η κυβέρνηση τα δέοντα και ο... θεός να βάλει το χέρι του.

Πηγή,http://www.imerisia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Διαχειριστής δεν υποχρεούται σε απαντήσεις επί των σχολίων. Οι απαντήσεις σε ερωτήματα δίδονται έναντι αμοιβής, όπως αναφέρεται σχετικά στο πάνω μέρος του ιστολογίου στο κουτάκι με το τίτλο ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.