Για τα ερωτήματά σας προτιμήστε την αποστολή email (simvoulatoras@gmail.com) ή την συμπλήρωση της φόρμας με τον τίτλο «Ρωτήστε μας» που υπάρχει κάτω ακριβώς από τον τίτλο του ιστολογίου. Ελάχιστη αμοιβή 25 ευρώ +Φπα 24%. Ελάχιστη αμοιβή για ραντεβού 50 ευρώ +Φπα 24%.



Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Ανησυχία για τα όρια αντοχής της οικονομίας

Η AΠOΦAΣH του Yπουργείου Οικονομικών να προχωρήσει σε κατασχέσεις απαιτήσεων εις χείρας τρίτων για οφειλέτες του Δημοσίου αποτελεί σαφές μήνυμα ότι θα χρησιμοποιηθεί κάθε μέσο για την πάταξη της φοροδιαφυγής και την είσπραξη μέρους των ληξιπρόθεσμων οφειλών, που υπολογίζονται σε 37 δισ. ευρώ.
YΠO THN «πίεση» της τρόικας και της ανάγκης για διόρθωση των αποκλίσεων που σημειώνονται στα έσοδα η κυβέρνηση καταφεύγει σε «μπλόκο» των πληρωμών τρίτων προς οφειλέτες του Δημοσίου.

Η ANAKOINΩΣH του Yπουργείου Οικονομικών συνέπεσε χρονικά με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, σύμφωνα με τα οποία η πιστωτική επέκταση τον Φεβρουάριο σημείωσε υποχώρηση κατά 0,3%, και με τη δημοσιοποίηση μελέτης του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, βάσει της οποίας ζητούνται μείωση του φορολογικού συντελεστή στο 15% για τις επιχειρήσεις επί 5 χρόνια και άλλα μέτρα για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας.

ΣTO «ΣKHNIKO» αυτό η απόφαση του Yπουργείου Οικονομικών να προχωρήσει σε αναγκαστική είσπραξη απαιτήσεων εις χείρας τρίτων προκάλεσε ανησυχία στην αγορά, με δεδομένη την έλλειψη ρευστότητας και την ταμειακή ασφυξία, που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις.

YΠO KANONIKEΣ συνθήκες οποιοδήποτε μέτρο κατά της φοροδιαφυγής δεν μπορεί να έχει τον παραμικρό αντίλογο. Oμως υπό τις παρούσες περιστάσεις, που επιδιώκεται μιας τεράστιας έκτασης δημοσιονομική προσαρμογή υπό συνθήκες ύφεσης, εφιστάται η προσοχή σε μέτρα και αποφάσεις που απειλούν τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.

Η ANHΣYXIA στον επιχειρηματικό κόσμο εντείνεται και ολοένα και περισσότερο τίθεται το ερώτημα εάν η πραγματική οικονομία αντέχει τη δημοσιονομική προσαρμογή που συντελείται. Απαιτούνται προσεκτικές κινήσεις, διότι ο κίνδυνος απότομης αύξησης της ανεργίας δεν έχει παρέλθει.

Πηγή, http://www.express.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Διαχειριστής δεν υποχρεούται σε απαντήσεις επί των σχολίων. Οι απαντήσεις σε ερωτήματα δίδονται έναντι αμοιβής, όπως αναφέρεται σχετικά στο πάνω μέρος του ιστολογίου στο κουτάκι με το τίτλο ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.