Για τα ερωτήματά σας προτιμήστε την αποστολή email (simvoulatoras@gmail.com) ή την συμπλήρωση της φόρμας με τον τίτλο «Ρωτήστε μας» που υπάρχει κάτω ακριβώς από τον τίτλο του ιστολογίου. Ελάχιστη αμοιβή 25 ευρώ +Φπα 24%. Ελάχιστη αμοιβή για ραντεβού 50 ευρώ +Φπα 24%.



Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Τακτοποιημένοι ημιϋπαίθριοι χώροι

Όσον αφορά το Ε9 και το φόρο ακίνητης περιουσίας (ΦΑΠ), κατά ρητή αναφορά της παρ.5β, του άρθρου 22 του Ν.3897/2010 «οι χώροι που διατηρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 του ν. 3843/2010 δεν λαμβάνονται υπόψη για την εφαρμογή των διατάξεων της κείμενης ασφαλιστικής νομοθεσίας. Ειδικά ως προς το φόρο ακίνητης περιουσίας και για την υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων, οι τακτοποιούμενοι χώροι συνεχίζουν να λαμβάνονται φορολογικά υπόψη όπως ήταν προ της τακτοποίησής τους».
 Κατά συνέπεια δεν απαιτείται καμία μεταβολή σε σχέση με προηγούμενα έτη στη δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9) ή στη δήλωση του φόρου ακίνητης περιουσίας. Προφανώς ο λόγος που δόθηκε η παραπάνω λύση είναι πως η δυνατότητα διατήρησης δεν θεωρείται νομιμοποίηση της πολεοδομικής παράβασης, αλλά παροχή ασυλίας για διάστημα 40 ετών έναντι της καταβολής κάποιου εφάπαξ ποσού ως προστίμου.

πηγη, http://www.epixeirisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Διαχειριστής δεν υποχρεούται σε απαντήσεις επί των σχολίων. Οι απαντήσεις σε ερωτήματα δίδονται έναντι αμοιβής, όπως αναφέρεται σχετικά στο πάνω μέρος του ιστολογίου στο κουτάκι με το τίτλο ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.