Για τα ερωτήματά σας προτιμήστε την αποστολή email (simvoulatoras@gmail.com) ή την συμπλήρωση της φόρμας με τον τίτλο «Ρωτήστε μας» που υπάρχει κάτω ακριβώς από τον τίτλο του ιστολογίου. Ελάχιστη αμοιβή 25 ευρώ +Φπα 24%. Ελάχιστη αμοιβή για ραντεβού 50 ευρώ +Φπα 24%.



Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Ανάδειξη πολιτικών

 Oποιοι αναζητούν τους λόγους για τη δυσχερή θέση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και ακόμη χειρότερα, για την εμφανή αδυναμία της να εξέλθει απ' αυτή, δεν χρειάζεται να πάνε μακριά.
Aρκεί να αναζητήσει τον τρόπο ανάδειξης των βουλευτών μέσα από την κομματική τους πορεία.
Υπάρχουν κραυγαλέες περιπτώσεις βουλευτών που από δημόσιοι υπάλληλοι αναρριχήθηκαν στην κομματική ιεραρχία, ενεπλάκησαν στα κοινά και διεκδίκησαν ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και την οικογένειά τους.
Ο συνδικαλισμός και το κόμμα έδειξαν τον δρόμο.
 Ακολούθησαν την πεπατημένη, δούλεψαν σκληρά και μεθοδικά και κέρδισαν την εμπιστοσύνη των πολιτών (πολλοί εκλέγονται πρώτοι βουλευτές στους νομούς τους) και της ηγεσίας του κόμματος.
Και από τη στιγμή που οι πολιτικές σταδιοδρομίες στην Ελλάδα χτίζονται με τη συγκεκριμένη μέθοδο, ουδείς μπορεί να ψέξει κάποιον για την επιτυχία του.
Το ζήτημα όμως δεν είναι η προσωπική επιτυχία. Το ζήτημα είναι αν η συγκεκριμένη μέθοδος ανάδειξης πολιτικών στελεχών αποδείχθηκε επωφελής για τη χώρα.
Την απάντηση δίνει η σημερινή πραγματικότητα την οποία βιώνουμε. Aνθρωποι με περιορισμένους ορίζοντες, εγκλωβισμένοι στον τοπικισμό τους και φοβικοί σε κάθε τι προοδευτικό και νεωτεριστικό. Aνθρωποι με ελλιπή επιστημονική γνώση – η πλειονότητα των κομματικών στελεχών που κατέχουν νευραλγικές θέσεις στην κρατική μηχανή δεν έχουν καν πτυχίο ανώτατης σχολής... Aνθρωποι με άγνοια της λειτουργίας της αγοράς, αλλά με γνώση της διαπλοκής και της εσωκομματικής ίντριγκας. Aνθρωποι που ασκούνται επιτυχώς στην παραπολιτική, αδυνατώντας να παράξουν πολιτική, είναι εκ των πραγμάτων ανήμποροι να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της παγκοσμιοποίησης και του νεοφιλελεύθερου μοντέλου ανάπτυξης, το οποίο καλώς ή κακώς επιδιώκει ασμένως να αφομοιώσει η χώρα.
Από τη στιγμή λοιπόν που η χώρα εξαναγκάζεται να εγκαταλείψει το, μοναδικό στον κόσμο, μοντέλο σοβιετικού τύπου κρατικοδίαιτης «ελεύθερης οικονομίας», καθίσταται σαφές πως η ποιότητα του σημερινού πολιτικού προσωπικού είναι απελπιστικά χαμηλή για να σηκώσει το βάρος των απαιτούμενων αλλαγών. Συνεπώς, η ευθύνη των διαπιστωμένα ακατάλληλων πολιτικών στελεχών να αρθούν στο ύψος των σημερινών περιστάσεων δεν είναι να αλλάξουν τώρα νοοτροπία και αντιλήψεις. Αλλά να παραμερίσουν, διευκολύνοντας όσους έχουν τις ικανότητες και το σθένος να βγάλουν τη χώρα απ' την κρίση. Είναι ο μόνος τρόπος και για να διασφαλιστεί το μέλλον της χώρας, αλλά και ο μισθός του Δημοσίου, που συνήθισαν να λαμβάνουν και λογικά κόπτονται να συνεχίσουν να λαμβάνουν...

Π.Κ. Μαυρίδης
panam@express.gr

Πηγή: Express.gr 24/03/11-08:06

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Διαχειριστής δεν υποχρεούται σε απαντήσεις επί των σχολίων. Οι απαντήσεις σε ερωτήματα δίδονται έναντι αμοιβής, όπως αναφέρεται σχετικά στο πάνω μέρος του ιστολογίου στο κουτάκι με το τίτλο ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.