Για τα ερωτήματά σας προτιμήστε την αποστολή email (simvoulatoras@gmail.com) ή την συμπλήρωση της φόρμας με τον τίτλο «Ρωτήστε μας» που υπάρχει κάτω ακριβώς από τον τίτλο του ιστολογίου. Ελάχιστη αμοιβή 25 ευρώ +Φπα 24%. Ελάχιστη αμοιβή για ραντεβού 50 ευρώ +Φπα 24%.



Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Να φτιαχτεί καινούργια Ελλάδα

Tου Κώστα Καίσαρη

Ο ΘΕΟΣ είναι καλός, αλλά είναι και σκληρός. Συγχωρεί όποιον μετανοήσει, αλλά τιμωρεί σκληρά όποιον αμαρτάνει κατ' εξακολούθηση. Οπως κατέκαψε σύμφωνα με τας γραφάς τα Σόδομα και τα Γόμορρα.

Δεν γίνεται σου λέει εσείς να κωλομπαρευόσαστε μεταξύ σας. Θα σας σβήσω από τον χάρτη. Και τους εξαφάνισε από προσώπου γης. Για κάποιους, δηλαδή, τα φυσικά φαινόμενα έχουνε τη σημασία τους. Πολύς κόσμος το πιστεύει αυτό. Δεν είναι τυχαίες οι καταστροφές. Είναι μηνύματα που στέλνει ο Θεός. Για να δείξει στον άνθρωπο πόσο μικρός είναι. Και γι' αυτό οφείλει να είναι ταπεινός.
Μέχρι να ζοχαδιαστεί μια και καλή κάποια φορά και να καταστρέψει ολοσχερώς όλη την ανθρωπότητα με τη συντέλεια του κόσμου. Με όλον το σεβασμό όμως που με διακρίνει θα διαφωνήσω. Οι φουκαράδες οι Ιάπωνες για παράδειγμα: Σε τι φταίγανε να τους χτυπήσει αυτή η φοβερή καταστροφή; Δεκάδες χιλιάδες οι νεκροί και ανυπολόγιστες οι υλικές ζημιές. Από τους κατ' εξοχήν αξιοπρεπείς και σεμνούς λαούς είναι οι Ιάπωνες. Πειθαρχημένοι, εργατικοί, κύριοι.

Το έδειξαν και με τον τρόπο που αντιμετωπίζουν αυτήν την τεράστια καταστροφή. Κι αν κάνουνε κανένα σοβαρό λάθος, έχουνε την ευαισθησία να αυτοκτονήσουν με χαρακίρι.

Αν έγινε λοιπόν στην Ιαπωνία σεισμός 9 Ρίχτερ, μ' όλα αυτά που έχουνε κάνει οι Ελληνες έπρεπε εδώ να είχε γίνει σεισμός 19 Ρίχτερ. Και το τσουνάμι ντουμπλ φας. Και στο Αιγαίο και στο Ιόνιο. Να μη γλίτωνε κανένας. Η κορυφαία χώρα των ρεμαλιών είναι η Ελλάδα.

Πέρα από τη διαφθορά, τις κλοπές και τις ρεμούλες. Ο πρώτος λαός στον κόσμο σε αγένεια, σε σταρχ...δισμό και σε ρουφιανιά είναι ο Ελληνας. Μπορεί να μην τα φάγανε όλοι μαζί όπως τους λέει ο Πάγκαλος, αλλά όλοι μαζί έχουνε τις ευθύνες. Εκλεγμένοι ήτανε και είναι οι κλέφτες και οι απατεώνες. Δεν πήραν την εξουσία διά των όπλων.

Ο λαός τους επέλεξε. Γι' αυτό είναι και άξιος της τύχης του. Ο Θεός όμως σχετικά με τον Ελληνα είναι καλός. Δεν του επιβάλει άλλες τιμωρίες. Φτάνουνε λέει αυτά που τραβάει κι έχει ακόμα να τραβήξει από το Δέλτα Νι Ταυ. Είναι αρκετά.

Κι άσ' τους να περιμένουνε να σωθούνε με την επιμήκυνση του χρέους. Επειδή λοιπόν δεν προβλέπεται κάποιο συγκλονιστικό γεγονός, ένας μόνο τρόπος υπάρχει να γκρεμιστεί αυτή η Ελλάδα που ξέρουμε μέχρι τώρα και να φτιαχτεί μια καινούργια από την αρχή.

Σκληρή δικτατορία

ΝΑ επιβληθεί δικτατορία. Οχι λάιτ όμως σαν κι αυτή της επταετίας του Παπαδόπουλου. Μιλάμε για σκληρή δικτατορία. Σαν του Πολ Ποτ (φωτό) στην Καμπότζη, με τους Ερυθρούς Χμερ. Για πλάκα είχε καθαρίσει δύο εκατομμύρια νοματαίους. Κι επειδή είμαι δίκαιος, οι πρώτες εκκαθαρίσεις που θα γίνουν να ξεκινήσουν από το δημοσιογραφικό σινάφι.

Να κλείσουν αυτόματα όλα τα κανάλια, όλοι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί, όλες οι εφημερίδες κι όλα τα περιοδικά. Και που υπάρχουν σήμερα τι προσφέρουν; Θα λειτουργεί μόνο ένα κρατικό κανάλι, ένα κρατικό ραδιόφωνο και μια κρατική εφημερίδα. Ειδικότερα για το ποδόσφαιρο: Η εφημερίδα θα αναφέρει μόνο τα αποτελέσματα των αγώνων, τις συνθέσεις, τους σκόρερ και τη βαθμολογία. Τίποτε άλλο. Ταυτόχρονα θα απαγορευθεί η τηλεοπτική και ραδιοφωνική μετάδοση ελληνικών ποδοσφαιρικών παιχνιδιών.

Μόνο ο Μπιτσαξής μπορούσε να καταφέρει να συμφωνήσουν Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. -Observer

Να δοκιμάσουμε κάτι άλλο

ΤΟ ένα κρατικό κανάλι θα μεταδίδει μόνο ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Εγγλέζικο, ισπανικό, ιταλικό και γερμανικό. Χωρίς δημοσιογράφο να σχολιάζει. Μόνο με τον ήχο του γηπέδου. Το ίδιο και για το μπάσκετ και για όλα τα ομαδικά αθλήματα. Παράλληλα θα απαγορευθεί σε όλους όσοι είναι κάτω των 18 ετών να πηγαίνουν στα γήπεδα. Για να μην αλλοιωθεί ο χαρακτήρας τους και η προσωπικότητά τους.

Αν έχεις ένα παιδί δηλαδή και μένεις στην Ελευσίνα, θα το βάλεις να κάνει μπάνιο δίπλα στα διυλιστήρια; Θα το προστατεύσεις. Στο γήπεδο γιατί το πας, να βλέπει τους Ολυμπιακούς και τους Παναθηναϊκούς; Η ψυχική του υγεία δεν σε ενδιαφέρει; Μόνο η σωματική έχει σημασία; Κι αν καταργηθεί γενικότερα η τηλεόραση τι κακό θα προκύψει; Δεν θα έχουν βήμα να μιλάνε ο Ψωμιάδης, ο Βενιζέλος και η Ντόρα; Δεν θα κουνάνε τους κώλους τους στα πρωινάδικα; Θα πάθουνε οι τηλεθεατές στερητικό σύνδρομο επειδή θα χάσουνε τα τούρκικα σίριαλ;

Δεν θα μπορούν οι νοικοκυρές να μαγειρέψουν επειδή δεν θα βλέπουν τις συνταγές της κυρίας Βέφας; Ή δεν θα μπορεί ο κόσμος να ζήσει χωρίς τον Τριανταφυλλόπουλο και τον Πρετεντέρη; Σίγουρα θα ζήσει καλύτερα. Αν ένα ρεστοράν σερβίρει σαλμονέλα, θεωρητικά τουλάχιστον του επιβάλλονται κυρώσεις.

Στα τηλεοπτικά σκουπίδια, που καταπίνονται αμάσητα, δεν υπάρχει κανένας έλεγχος. Κι αυτό δεν αφορά μόνο την ιδιωτική τηλεόραση. Ιδια ακριβώς είναι και η κρατική. Σε τι διαφέρει δηλαδή η εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου από την εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού; Τσιφτετέλια χορεύουνε και στις δυο. Του Παπαδόπουλου μάλιστα είναι και πιο ακριβή. Οπως και οι εφημερίδες. Τα συμφέροντα των εκδοτών τους εκφράζουνε.

Η ενημέρωση της κοινής γνώμης είναι προκάτ και κατευθυνόμενη. Οταν μάλιστα όλες μπαίνουνε μέσα, δεν έχουνε και λόγο ύπαρξης. Αφού όλοι λοιπόν ομολογούν και αναγνωρίζουν ότι το πολιτικό σύστημα απέτυχε, να δοκιμάσουμε και κάτι άλλο. Χειρότερα να πάει η Ελλάδα από εκεί που είναι τώρα δεν γίνεται. Και ουδεμία αντίρρηση να γίνει η αρχή του ξεκαθαρίσματος από τη δημοσιογραφία και τους δημοσιογράφους. Χαίρετε.

Μετά τον Σ. Κόκκαλη ποιος πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού έχει σειρά να κάνει δήλωση κατά του Σισέ; Ο Νταϊφας ή ο Μπανασάκης;

Υπερδιπλάσια δύναμη από τον Εγκέλαδο

ΟΙ εικόνες από την Ιαπωνία είναι πράγματι συνταρακτικές. Λες και βλέπεις κινηματογραφική ταινία. Με το τσουνάμι να καταπίνει τα πάντα: Πλοία, αυτοκίνητα, κτίρια, ανθρώπους. Λες κι όλα αυτά δεν έχουν συμβεί στην πραγματικότητα, αλλά τα 'χει φτιάξει με κομπιούτερ κάποιος σκηνοθέτης. Συν βέβαια την επόμενη μέρα. Με την κυκλοφορία να έχει απαγορευτεί στο Τόκιο και τον κόσμο να μη βγαίνει από τα σπίτια του για να μη μολυνθεί από τη ραδιενέργεια.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πρώτες εκτιμήσεις το κόστος των ζημιών είναι 180 δισ. δολάρια. Πραγματικά είναι τρομερό. Ολα αυτά που βλέπουμε δεν είναι ούτε τα μισά από το ελληνικό δημόσιο χρέος. Το ξαναλέω: Ούτε τα μισά. Τα 9 Ρίχτερ δεν επέφεραν ούτε τη μισή καταστροφή σε σχέση με την κλοπή που έχει γίνει στο ελληνικό δημόσιο χρήμα. Οι Ελληνες πολιτικοί έχουν υπερδιπλάσια δύναμη από τον Εγκέλαδο.

Θα δουλέψει περισσότερο

ΝΑ τα λέμε όλα όμως. Το κράτος είναι εδώ. Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε κατά της Τζούλιας Αλεξανδράτου. Γα την αμοιβή της των 150 χιλιάδων ευρώ στην πρώτη τσόντα που δεν δήλωσε στην Εφορία. Ο φόρος αν τον υπολογίσουμε με 40% είναι 60.000 γιούρο, που θα γίνουνε περισσότερα με τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις.

Και δεν γίνεται να μην τα πληρώσει. Κι αν δεν έχει καβάτζα στην άκρη, θα δουλέψει περισσότερο. Καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή. Κι η δικιά της μάλιστα δεν είναι και δύσκολη. Τα πόδια ανοίγει. Οπως έχει πει άλλωστε κι ένας βετεράνος του είδους "το γυναικείο σώμα για να αποδίδει πρέπει να βρίσκεται σε οριζόντια θέση". Κι ούτε υπάρχει θέμα υπερκόπωσης. Καμιά δεν έπαθε τίποτα από το ξεμ... σμα.

Πηγή: http://www.sentragoal.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Διαχειριστής δεν υποχρεούται σε απαντήσεις επί των σχολίων. Οι απαντήσεις σε ερωτήματα δίδονται έναντι αμοιβής, όπως αναφέρεται σχετικά στο πάνω μέρος του ιστολογίου στο κουτάκι με το τίτλο ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.