Για τα ερωτήματά σας προτιμήστε την αποστολή email (simvoulatoras@gmail.com) ή την συμπλήρωση της φόρμας με τον τίτλο «Ρωτήστε μας» που υπάρχει κάτω ακριβώς από τον τίτλο του ιστολογίου. Ελάχιστη αμοιβή 25 ευρώ +Φπα 24%. Ελάχιστη αμοιβή για ραντεβού 50 ευρώ +Φπα 24%.



Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Αξιοποίηση

Το πολιτικό και δημοσιογραφικό σύστημα της χώρας αντέδρασε με τη συνήθη υπερβολή στις ανακοινώσεις για την εξεύρεση 50 δισ. ευρώ από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Βεβαίως και ήταν εξαιρετικά ατυχές να ανακοινωθεί αυτό πρώτα από τους εκπροσώπους της τρόικας και όχι από την υπεύθυνη κυβέρνηση του τόπου. Ασφαλώς και η κυβέρνηση χειρίσθηκε το ζήτημα με ερασιτεχνισμό και αμηχανία.
 Ομως η ουσία παραμένει: τι είναι προτιμότερο, να μειωθούν και άλλο οι συντάξεις και οι μισθοί ή να μειωθεί το χρέος από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας;
Είναι εξωφρενικό να εμφανίζεται ως μεγάλη εθνική ήττα η ιδέα αυτή. Στο κάτω κάτω το παλαιό αεροδρόμιο του Ελληνικού παραμένει αναξιοποίητο εδώ και χρόνια, τις μεγάλες ΔΕΚΟ λυμαίνονταν συνδικαλιστές και κομματικοί αξιωματούχοι και η «κρατική περιουσία» μπορεί να έχει μεγάλη αξία στα χαρτιά, αλλά δεν αποφέρει κανένα όφελος στην κοινωνία. Αντιθέτως η αξιοποίησή της μπορεί να είναι μια, τελευταία, ευκαιρία να υπάρξουν επενδύσεις, νέες θέσεις εργασίας και η πολυπόθητη ανάπτυξη.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Διαχειριστής δεν υποχρεούται σε απαντήσεις επί των σχολίων. Οι απαντήσεις σε ερωτήματα δίδονται έναντι αμοιβής, όπως αναφέρεται σχετικά στο πάνω μέρος του ιστολογίου στο κουτάκι με το τίτλο ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.