Για τα ερωτήματά σας προτιμήστε την αποστολή email (simvoulatoras@gmail.com) ή την συμπλήρωση της φόρμας με τον τίτλο «Ρωτήστε μας» που υπάρχει κάτω ακριβώς από τον τίτλο του ιστολογίου. Ελάχιστη αμοιβή 25 ευρώ +Φπα 24%. Ελάχιστη αμοιβή για ραντεβού 50 ευρώ +Φπα 24%.



Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Kλάψε με,μάνα,κλάψε με.

Δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων,Κυριακή,αργία,ξεκούραστοι......όλα ιδανικά για μία επίσκεψη στο μουσείο της Ακρόπολης.
Το μουσείο όμως -όπως πάντα τις αργίες-ήταν κλειστό..............
Στους υπαλλήλους του Υπουργείου πολιτισμού και τους ομοίους τους που κατάντησαν βδέλλες του προϋπολογισμού καθώς επίσης και στην πολιτική ηγεσία του τόπου ,αφιερώνω το παρακάτω απόσπασμα από το βιβλίο ΓΚΕΜΜΑ του Δ.Λιαντίνη.

''Όταν είσαι μέσα στο μάτι του κυκλώνα,είναι δύσκολο να'χεις εικόνα για τα γύρω σου.Και ζώντας μέσα στη χώρα δεν έχουμε εικόνα για την σημερινή Ελλάδα.
Αρχές του 1993 έγινε μια εκδήλωση στο Παρίσι από Έλληνες καλλιτέχνες για την ασβολερή Κύπρο.Εκείνο το θαλασσοφίλητο νησί.
Εκεί,ένας δημοσιογράφος ερώτησε τρείς τέσσερες έγκριτους έλληνες που ζουν μόνιμα στη Γαλλία μια ερώτηση καίρια.
-Για ειπέτε μου,τους είπε,εσείς που όντας μακρυά από την Ελλάδα βλέπετε με άλλο μάτι,το αληθινό του νοσταλγού και του πάσχοντα.Με το μάτι του Οδυσσέα.Τι γνώμη έχει το παγκόσμιο κοινό για την σύγχρονη Ελλάδα;Τη βλέπει τάχατες και τη νομίζει όπως εμείς εκεί κάτου στο Κακοσάλεσι και την Αθήνα;
Η απόκριση που του δώσανε και οι τέσσερες ξαναζωντάνεψε,τίμιε αναγνώστη,τις σπαθιές που δίνανε οι ντελάληδες του Κιουταχή στη μάχη του Ανάλατου.Όταν πια είχε πέσει ο τρανός Καραισκάκης.
-Ποια Ελλάδα,μακάριε άνθρωπε,του είπανε.Μιλάς για ίσκιους στη συννεφιά.Και για σύννεφα στην αιθρία.Για τον έξω κόσμο Ελλάδα δεν υπάρχει.Κανείς δεν την ξέρει,κανείς δεν τη μελετάει.κανείς δεν τη συλλογάται.Δεν άκουσες το παλιό μοιρολόϊ:
Κλάψε με,μάνα,κλάψε με,
Και πεθαμένο γράψε με.''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Διαχειριστής δεν υποχρεούται σε απαντήσεις επί των σχολίων. Οι απαντήσεις σε ερωτήματα δίδονται έναντι αμοιβής, όπως αναφέρεται σχετικά στο πάνω μέρος του ιστολογίου στο κουτάκι με το τίτλο ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.