Για τα ερωτήματά σας προτιμήστε την αποστολή email (simvoulatoras@gmail.com) ή την συμπλήρωση της φόρμας με τον τίτλο «Ρωτήστε μας» που υπάρχει κάτω ακριβώς από τον τίτλο του ιστολογίου. Ελάχιστη αμοιβή 25 ευρώ +Φπα 24%. Ελάχιστη αμοιβή για ραντεβού 50 ευρώ +Φπα 24%.



Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Kόκκινα φορέματα και γαλοπούλες

Η ιστορία με τα κόκκινα φορέματα

Ας υποθέσουμε ότι είστε ιδιοκτήτης ενός μικρού καταστήματος που πουλάει γυναικεία ρούχα.
Αγοράσατε γυναικεία φορέματα σε τρία χρώματα:κίτρινο,πράσινο και
 κόκκινο.
Τα κόκκινα φορέματα πουλήθηκαν όλα γρήγορα,τα πράσινα έχουν πουληθεί τα μισά,ενώ τα κίτρινα δεν πουλήθηκαν
 καθόλου.Τί κάνετε τώρα;

Mήπως σκέφτεστε "Τα κόκκινα φορέματα ξεπούλησαν.Τα κίτρινα
δεν έχουν καθόλου ζήτηση,αλλά εγώ πιστεύω ότι είναι καλά φορέματα και εκτός αυτού το κίτρινο είναι το αγαπημένο μου χρώμα,οπότε άς αγοράσω μερικά ακόμα";Φυσικά όχι!
Ο έξυπνος έμπορος που επιβιώνει στη λιανική εξετάζει αντικειμενικά αυτό το περιστατικό και λέει: ''Λοιπόν,έκανα λάθος.Καλύτερα να ξεφορτωθώ τα κίτρινα.Κατεβάζω την τιμή κατά 10%.Θα τα δώσω σε προσφορά.Κι αν δεν πουληθούν,θα ρίξω την τιμή κατά 20%.Θα αποδεσμεύσω τα χρήματά μου από εκεί και θα τα ρίξω σ'αυτά τα ωραία κόκκινα φορέματα που έχουν μεγάλη ζήτηση".Αυτή είναι η κοινή λογική στο εμπόριο.Την εφαρμόζετε και στις επενδύσεις σας;Γιατί όχι;΄.......................
........................................................................................΄
Η ιστορία με τις γαλοπούλες

Ένα μικρό παιδί περπατούσε στην εξοχή και βρήκε έναν γέρο που προσπαθούσε να πιάσει άγριες γαλοπούλες.Ο γέρος είχε φτιάξει μια παγίδα,ένα χονδροειδές κατασκεύασμα που ήταν ένα μεγάλο κουτί με πόρτα που έπεφτε.Η πόρτα στηριζόταν σε ένα καλάμι και έτσι έμενε ανοιχτή.Στο καλάμι ήταν δεμένος ένας σπάγγος,μήκους περίπου 30 μέτρων,που το άλλο άκρο το κρατούσε ο γέρος.Ο γέρος είχε σκορπίσει καλαμπόκι,σε μια μακριά γραμμή πάνω στο χώμα,για να προσελκύσει τις γαλοπούλες μέσα στο κουτί.Μόλις η γαλοπούλα έμπαινε μέσα στο κουτί,έβρισκε μέσα κι άλλο καλαμπόκι,πολύ περισσότερο.Μόλις το κουτί είχε γεμίσει με γαλοπούλες,ο γέρος θα τραβούσε το σπάγγο και η πόρτα θα έκλεινε.Άπαξ και έκλεινε η πόρτα,ο γέρος δεν μπορούσε να την ξανανοίξει χωρίς να πλησιάσει στο κουτί,κάτι που θα τρόμαζε και θα έδιωχνε όσες γαλοπούλες δεν είχαν μπει ακόμη μέσα.Έτσι,έπρεπε να τραβήξει το σπάγγο και να κλείσει την πόρτα τη στιγμή που μέσα στο κουτί είχαν μπει τόσες γαλοπούλες όσες ήθελε να πιάσει.
Μια μέρα,είχε καταφέρει να μπουν στο κουτί 12 γαλοπούλες.Τότε,η μία ξαναβγήκε έξω.''Στο καλό,έπρεπε να τραβούσα το σπάγγο όταν είχα και τις δώδεκα'',είπε ο γέρος.''Μόλις ξαναμπεί έστω και μία,θα τραβήξω το σκοινί''.Όμως,κι άλλες τρεις βγήκαν.Ο γέρος πάλι περίμενε.Επειδή προς στιγμή είχε πιάσει 12 γαλοπούλες,του φαινόταν δυσάρεστο να γυρίσει σπίτι του μόνο με εφτά.Δεν μπορούσε να παραιτηθεί από την ιδέα ότι μερικές από αυτές που του ξέφυγαν μπορεί να ξαναγύριζαν.Όταν τελικά βγήκαν κι άλλες,και μέσα στο κουτί έφτασε να απομένει μόνο μία γαλοπούλα,ο γέρος είπε:''Θα περιμένω μέχρι που να φύγει αυτή ή να ξαναμπεί κι άλλη μά''.Τελικά,η μοναχική γαλοπούλα πήγε να συναντήσει τις άλλες και ο γέρος γύρισε σπίτι με άδεια χέρια................................................................
Τώρα ξέρετε το πραγματικό μυστικό για να περιορίζετε τον κίνδυνο στη χρηματαγορά:ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΜΕΤΡΑΤΕ ΓΑΛΟΠΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΞΕΦΟΡΤΩΘΗΤΕ ΤΑ ΚΙΤΡΙΝΑ ΦΟΡΕΜΑΤΑ ΣΑΣ!

Πηγή:Πως να κερδίζετε χρήματα από τις μετοχές ,του William O'Neil,Εκδόσεις ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Διαχειριστής δεν υποχρεούται σε απαντήσεις επί των σχολίων. Οι απαντήσεις σε ερωτήματα δίδονται έναντι αμοιβής, όπως αναφέρεται σχετικά στο πάνω μέρος του ιστολογίου στο κουτάκι με το τίτλο ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.