Για τα ερωτήματά σας προτιμήστε την αποστολή email (simvoulatoras@gmail.com) ή την συμπλήρωση της φόρμας με τον τίτλο «Ρωτήστε μας» που υπάρχει κάτω ακριβώς από τον τίτλο του ιστολογίου. Ελάχιστη αμοιβή 25 ευρώ +Φπα 24%. Ελάχιστη αμοιβή για ραντεβού 50 ευρώ +Φπα 24%.



Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

Πότε μια οικειοθελής παροχή του εργοδότη γίνεται υποχρεωτική;

Κατ’ αρχήν, ο εργοδότης είναι ελεύθερος να καταβάλει πέρα από το μισθό και επιπλέον οικειοθελείς παροχές, όπως μπόνους, πριμ ή παροχές σε είδος, όπως γεύμα ή μεταφορικό μέσο.
Αν μια οικειοθελής παροχή καταβάλλεται για μακρό χρονικό διάστημα και έχει απρόσωπο χαρακτήρα δικαιολογεί την εύλογη πεποίθηση των εργαζομένων ότι πρόκειται για υποχρέωση του εργοδότη.

Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργείται μια επιχειρησιακή συνήθεια, δηλαδή ένας σιωπηρά συμφωνηθείς όρος, δεσμευτικός για τον εργοδότη. Ο μόνος τρόπος να αποφύγει τη δέσμευση ο εργοδότης είναι να επιφυλαχθεί ρητά πριν ακόμα ξεκινήσει να την παρέχει ότι δεν υποχρεούται να την παρέχει στο μέλλον.
ΠΗΓΗ  https://www.e-forologia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Διαχειριστής δεν υποχρεούται σε απαντήσεις επί των σχολίων. Οι απαντήσεις σε ερωτήματα δίδονται έναντι αμοιβής, όπως αναφέρεται σχετικά στο πάνω μέρος του ιστολογίου στο κουτάκι με το τίτλο ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.