Για τα ερωτήματά σας προτιμήστε την αποστολή email (simvoulatoras@gmail.com) ή την συμπλήρωση της φόρμας με τον τίτλο «Ρωτήστε μας» που υπάρχει κάτω ακριβώς από τον τίτλο του ιστολογίου. Ελάχιστη αμοιβή 25 ευρώ +Φπα 24%. Ελάχιστη αμοιβή για ραντεβού 50 ευρώ +Φπα 24%.



Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Εκ περιτροπής απασχόληση-Δώρα εορτών (Πάσχα-Χριστουγέννων)

 Ο εργαζόμενος θα λάβει ως δώρο Πάσχα, ποσό ανάλογο των ωρών απασχόλησής του έναντι της πλήρους απασχόλησης.
 Δηλαδή, αφού για εργαζόμενο με πλήρη απασχόληση 40 ωρών (συγκρίσιμος μισθωτός, κατά την παράγραφο 9 του άρθ. 1 του Ν. 3846/10) το ποσό του δώρου Πάσχα είναι 1/2 μισθός, για τον εργαζόμενο εκ περιτροπής επί 4 ημέρες (8 ωρών) δηλαδή 32 ώρες την εβδομάδα, το δώρο θα είναι τα 32/40 του μισού (1/2) μισθού. 
Αντίστοιχα για δώρο Χριστουγέννων ο ίδιος εργαζόμενος θα λάβει τα 32/40 ενός πλήρους μισθού.  


Στις περιπτώσεις αμοιβής με ημερομίσθιο, το δώρο Πάσχα, σύμφωνα με τα ανωτέρω, για  εργαζόμενο εκ περιτροπής  επί 4 ημέρες εβδομαδιαίως (8ωρης ημερήσιας απασχόλησης) θα είναι τα 4/5 του δώρου του συγκρίσιμου εργαζόμενου, δηλαδή 12 ημερομίσθια (4/5 χ 15) και για το δώρο Χριστουγέννων 20 ημερομίσθια (4/5 χ 25).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Διαχειριστής δεν υποχρεούται σε απαντήσεις επί των σχολίων. Οι απαντήσεις σε ερωτήματα δίδονται έναντι αμοιβής, όπως αναφέρεται σχετικά στο πάνω μέρος του ιστολογίου στο κουτάκι με το τίτλο ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.