Για τα ερωτήματά σας προτιμήστε την αποστολή email (simvoulatoras@gmail.com) ή την συμπλήρωση της φόρμας με τον τίτλο «Ρωτήστε μας» που υπάρχει κάτω ακριβώς από τον τίτλο του ιστολογίου. Ελάχιστη αμοιβή 25 ευρώ +Φπα 24%. Ελάχιστη αμοιβή για ραντεβού 50 ευρώ +Φπα 24%.



Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Αποδοχές αδειας για Ε11

Με το άρθρο 3, παρ.1 , του  Α.Ν. 539/1945,  κατά την διάρκεια της άδειας ανάπαυσης του ο μισθωτός δικαιούται τις συνήθεις αποδοχές, τις οποίες θα εδικαιούτο, εάν απασχολείτο στην υπόχρεη επιχείρηση κατά τον αντίστοιχο χρόνο της αδείας του.  Στην περίπτωση όπου εφαρμόζεται  πενθήμερο σύστημα εργασίας εβδομαδιαίως στις  αποδοχές αδείας συμπεριλαμβάνονται και οι αποδοχές  της έκτης ημέρας κατά η οποία οι εργαζόμενοι δεν απασχολούνται λόγω εφαρμογής του πενθημέρου. Κατά συνέπεια , στην στήλη «αποδοχές αδείας»  του εντύπου Ε11  προκειμένου για πενθήμερη  απασχόληση εργαζόμενου που εδικαιούτο και έλαβε 22 ημέρες άδειας εντός του ημερολογιακού έτους,  ο υπολογισμός των αποδοχών αδείας και κατ' επέκταση η καταχώρηση αυτών στο έντυπο Ε11 ,  ανεξάρτητα αν παίρνει  συνεχόμενη ή σε τμήματα την άδεια του , γίνεται :

    με προσαύξηση του αριθμού των ημερών αδείας κατά 1,2 [( 8 ώρες/6,67)= 1,2 ] , [( 6/5)= 1,2].Ειδικότερα, αποδοχές αδείας = (Ημέρες άδειας x 1,2 x Μηνιαίος μισθός )/25.  Επισημαίνεται ότι  με τον τρόπο αυτό υπολογισμού , οι 22 ημέρες άδειας του πενθημέρου ανάγονται   σε 26,4 (22x 1,2 = 26,4) σε καθεστώς εξαημέρου,  με αποτέλεσμα να υφίσταται απόκλιση των  δικαιούμενων ημερών αδείας (μεταξύ εξαήμερου και πενθήμερου εργαζόμενου)  και να εμφανίζεται να δικαιούται ο πενθήμερος εργαζόμενος   μεγαλυτέρου ποσού αποδοχών αδείας από τις πραγματικά οφειλόμενες και καταβληθείσες. με βάση την εξαήμερη απασχόληση ανεξάρτητα αν ο εργαζόμενος απασχολείται  επί πενθήμερο ή επί εξαήμερο. Ειδικότερα, αποδοχές αδείας = (26/25) x Μηνιαίος μισθός ) . Ο δεύτερος αυτός τρόπος  αυτός είναι και ο πλέον ορθός και πρέπει κατά την άποψη μας να προτιμάται. 
To  Επίδομα αδείας σε κάθε  περίπτωση  είναι = Μηνιαίος μισθός x ½
ΠΗΓΗ http://www.e-forologia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Διαχειριστής δεν υποχρεούται σε απαντήσεις επί των σχολίων. Οι απαντήσεις σε ερωτήματα δίδονται έναντι αμοιβής, όπως αναφέρεται σχετικά στο πάνω μέρος του ιστολογίου στο κουτάκι με το τίτλο ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.