Για τα ερωτήματά σας προτιμήστε την αποστολή email (simvoulatoras@gmail.com) ή την συμπλήρωση της φόρμας με τον τίτλο «Ρωτήστε μας» που υπάρχει κάτω ακριβώς από τον τίτλο του ιστολογίου. Ελάχιστη αμοιβή 25 ευρώ +Φπα 24%. Ελάχιστη αμοιβή για ραντεβού 50 ευρώ +Φπα 24%.



Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

Επενδύσεις σε μετοχές εξωτερικού


Tου Γιώργου Ε. Σαββίδη
Δύσκολοι καιροί. όχι μόνο για εργαζόμενους αλλά και για επενδυτές. Γιατί όπως και να έχουν τα πράγματα οι άνθρωποι πάντα θα ενδιαφέρονται για τις αποταμιεύσεις τους. Και θα προσπαθούν να μεγιστοποιήσουν  την απόδοση των μετρητών που αποταμίευσαν. Οι χρηματιστηριακές επενδύσεις είναι μια μορφή επένδυσης που έχει αρκετό ρίσκο. Θα πρέπει οι επενδυτές να συμβουλευτούν ειδικούς. Δυστυχώς στην Ελλάδα με όσα έγιναν το 1999 αλλά και λόγω της χρεοκοπίας οι όποιες επενδυτικές ευκαιρίες έχουν  καταστεί λίαν επικίνδυνες. Έτσι όσοι επιμένουν να επενδύουν σε μετοχές κοιτάζουν πλέον την επένδυση σε μετοχές του εξωτερικού. Η διαδικασία αγοράς είναι απλή. Αρκεί να έχει κάποιος λογαριασμό σε χρηματιστηριακή εταιρία που να έχει την άδεια αλλά και το λογισμικό που χρειάζεται για την διενέργεια σχετικών πράξεων. Η Eurotrust AΕΠΕΥ είναι μια πολύ καλή εταιρία για τέτοιου είδους πράξεις. Επί του προκειμένου λοιπόν για όσους ενδιαφέρονται και ασχολούνται με τις χρηματιστηριακές επενδύσεις παρουσιάζω σήμερα την μετοχή IFX (Infiben Technologies AG) που διαπραγματεύεται στο Γερμανικό Χρηματιστήριο. Η συγκεκριμένη μετοχή έδωσε σήματα αγοράς εδώ και δύο μήνες όταν διέσπασε ανοδικά τον ΚΜΟ 30.
Σήματα αγοράς έδωσε το ίδιο διάστημα και ο δείκτης MACD. Ήδη σήμερα η μετοχή κινείται πάνω από τον ΚΜΟ 200 και έχει συντελεστςί ανοδική διάσπαση του ΚΜΟ 80 από τον ΚΜΟ30. Έχει ενδιαφέρον. Παρακολουθήστε την.
Λαμβάνοντας υπ όψιν ότι τίποτα δεν είναι σίγουρο στο χρηματιστήριο. Διαφορετικά δεν θα δούλευε κανείς. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σε όλους.
Παρακολουθείστε την μετοχή στο Yahoo Finance: IFX.DE

2 σχόλια:

  1. Αν αγοράσω ας πούμε μετοχές MSFT (Microsoft) αξίας 1000 δολλαρίων και τις πουλήσω μετά από χρόνια 2000 δολλάρια (υποθέτοντας ότι έχει διαπλασιαστεί η αξία τους), πόσο θα φορολογηθώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από τα ανωτέρω συνάγεται ότι σε περίπτωση κατά την οποία φυσικό πρόσωπο, φορολογικός κάτοικος Ελλάδος, κατά το χρόνο που πωλεί μετοχές εισηγμένες στο ΧΑ ή σε αλλοδαπό χρηματιστήριο, κατέχει ποσοστό μικρότερο του 0,5% των μετοχών της συγκεκριμένης ΑΕ της οποίας μεταβιβάζει τις μετοχές, η υπεραξία που προκύπτει από την πώληση αυτή δεν υπόκειται στη φορολογία του άρθρου 42, ανεξάρτητα από το χρόνο απόκτησης των μετοχών, αλλά και τον αριθμό των μετοχών που μεταβιβάζονται.

      Διαγραφή

Ο Διαχειριστής δεν υποχρεούται σε απαντήσεις επί των σχολίων. Οι απαντήσεις σε ερωτήματα δίδονται έναντι αμοιβής, όπως αναφέρεται σχετικά στο πάνω μέρος του ιστολογίου στο κουτάκι με το τίτλο ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.