Για τα ερωτήματά σας προτιμήστε την αποστολή email (simvoulatoras@gmail.com) ή την συμπλήρωση της φόρμας με τον τίτλο «Ρωτήστε μας» που υπάρχει κάτω ακριβώς από τον τίτλο του ιστολογίου. Ελάχιστη αμοιβή 25 ευρώ +Φπα 24%. Ελάχιστη αμοιβή για ραντεβού 50 ευρώ +Φπα 24%.



Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Γονική άδεια ανατροφής διδύμων και πλέον τέκνων

Ερώτηση: Απέκτησα δίδυμα και αυτή τη στιγμή κάνω χρήση της ειδικής άδειας μητρότητας από τον ΟΑΕΔ η οποία λήγει στις 26/2/2014. Iσχύει ότι δικαιούμαι περαιτέρω άδεια ανατροφής λόγω διδύμων; Ευχαριστώ

Απάντηση:

Nόμος υπ’ αριθμ. 4210(21/11/2013)
Άρθρο 6
Γονικές άδειες στο δημόσιο τομέα1. Στο τέλος της παρ. 2 του άρθρου 53 του Κώδικα
Δημοσίων Πολιτικών και Διοικητικών Υπαλλήλων και
Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. (ν. 3528/2007) και στο τέλος της παρ. 2 του άρθρου 60 του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ν. 3584/2007) προστίθεται εδάφιο ως εξής:
«Σε περίπτωση γέννησης διδύμων, τριδύμων κ.λπ. τέκνων χορηγείται επιπλέον άδεια ανατροφής χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών με αποδοχές για κάθε τέκνο πέραν του ενός.»
Δυστυχώς ισχύει μόνο για δημοσίους υπαλλήλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Διαχειριστής δεν υποχρεούται σε απαντήσεις επί των σχολίων. Οι απαντήσεις σε ερωτήματα δίδονται έναντι αμοιβής, όπως αναφέρεται σχετικά στο πάνω μέρος του ιστολογίου στο κουτάκι με το τίτλο ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.