Για τα ερωτήματά σας προτιμήστε την αποστολή email (simvoulatoras@gmail.com) ή την συμπλήρωση της φόρμας με τον τίτλο «Ρωτήστε μας» που υπάρχει κάτω ακριβώς από τον τίτλο του ιστολογίου. Ελάχιστη αμοιβή 25 ευρώ +Φπα 24%. Ελάχιστη αμοιβή για ραντεβού 50 ευρώ +Φπα 24%.



Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Σταματήστε επιτέλους το κυνήγι των λογιστών


Του Γ.Ε. Σαββίδη
Μετά και την ψήφιση του νόμου 4174/2013 που αφορά την επιβολή προστίμων, το πράγμα ξεκαθάρισε εντελώς. Ο κλάδος των Λογιστών-Φοροτεχνικών είναι ο καρπαζοεισπράκτορας της υπόθεσης που ονομάζεται αναδιοργάνωση του Ελληνικού κράτους. Ενός κράτους το οποίο πασχίζει εδώ και χρόνια να απελευθερώσει  επαγγέλματα σύμφωνα με τις επιταγές της Τρόικας  και που δεν έχει καταφέρει να σημειώσει ούτε μία επιτυχία . Συμβολαιογράφοι, Φαρμακοποιοί, Φορτηγατζήδες και ένα σωρό άλλοι κατάφεραν με νύχια και με δόντια να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους. Όλοι πλην Λακεδαιμονίων. Οι οποίοι Λακεδαιμόνιοι-Λογιστές  ρίπτονται με μεγάλη ευκολία στον Καιάδα του Υπουργείου Οικονομικών. Είναι δυνατόν ρε εξυπνάκηδες της Καραγεώργη Σερβίας να βάζετε πρόστιμο 2.500 ευρώ για ψύλλου πήδημα. Χωρίς να εξετάζετε την πρόθεση ή μη του φορολογουμένου παραβάτη , αλλά και το ύψος  της ζημίας που προκλήθηκε στο δημόσιο. Δηλ η εκπρόθεσμη υποβολή 100 ευρώ παρακρατούμενου φόρου έχει εκτός των άλλων 2.500 πρόστιμο. Πάτε καλά ρε. Όταν με τον ίδιο νόμο-αν είναι ποτέ δυνατόν- μειώσατε τα πρόστιμα για τους εκδότες και λήπτες εικονικώv και πλαστών τιμολογίων; Εκείνων δηλ των φορολογουμένων που εγκληματούν συνειδητά.Εδώ και τρία χρόνια βάζετε συνεχώς ηλίθιες υποχρεώσεις στα λογιστήρια και αυξάνετε τον όγκο εργασίας μας κάνοντάς μας ουσιαστικά, άμισθους υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών. Έχει κανείς από τα στελέχη του υπουργείου επίγνωση του πως δουλεύει ένα λογιστήριο; Αυτά τα πρόστιμα θα πληρωθούν από συναδέλφους απλήρωτους, αγαπητοί φωστήρες. Διότι είναι τόσες πολλές οι υποχρεώσεις που βάλλατε στα Λογιστήρια-με μηδενικό όμως αποτέλεσμα στην πάταξη της φοροδιαφυγής- που ακόμα και σε ένα Λογιστήριο που θα απαρτιζόταν από Αϊνστάιν το λάθος θα ήταν αναπόφευκτο.
. Και θα έρχεται ο επιχειρηματίας που χρωστάει 3.000 ευρώ στον συνάδελφο Λογιστή και θα του λέει «Γιώργο , πλήρωσε εσύ το πρόστιμο για την αμέλειά σου για να μην χαλάσω την εικόνα μου στην εφορία και με τα λεφτά που σου χρωστάω θα τα βρούμε». Δηλ οι αλλαγές στα πρόστιμα έγιναν για να πληρώσουμε παραπάνω φόρους οι λογιστές για τις όποιες τυπικές παραλήψεις μας;Ρε δεν γίνονται αυτά ούτε στο σινεμά. Αμ το άλλο . Θα μπαίνουν πρόστιμα ύψους 10.500 ευρώ για κάθε υπάλληλο που δεν είναι γραμμένος στον Πίνακα προσωπικού. Γεια κάντε μας τη χάρη ΡΕ. Έχετε δουλέψει ποτέ στην ζωή σας σε λογιστήριο; OXI. Ε  λοιπόν ρωτήστε γαμώ την πουτάνα μου κάποιον που δούλεψε! Διότι τι θα γίνει στην  περίπτωση που ο λογιστής της εταιρείας έκανε την αναγγελία πρόσληψης στον ΟΑΕΔ αλλά έμπλεξε με κάτι από τις δεκάδες, εκατοντάδες, χιλιάδες άλλες  υποχρεώσεις που ξεκινάνε και καταλήγουν στην καρδιά μιας εταιρείας δηλ το λογιστήριο; Διότι ο νόμος ψηφίστηκε για να παταχτεί η εισφοροδιαφυγή , αλλά επειδή κάποιοι δεν προέβλεψαν το αυτονόητο κάποιοι άλλοι –οι Λογιστές- θα πληρώσουν την νύφη ή θα φανούν για πολλοστή φορά ΜΑΛΑΚΕΣ. Και να ήταν μόνο αυτά.Γλυτώσαμε από την Σκύλλα των ακατανόητα υψηλών προστίμων, για εκπρόθεσμη υποβολή ΑΠΔ(ακόμα και όταν έχουν καταβληθεί οι εισφορές στο ΙΚΑ) και για λάθη στις συγκεντρωτικές καταστάσεις  Πελατών-Προμηθευτών( 15.000 ευρώ παρακαλώ) και πέσαμε στην Χάρυβδη του νέου ποινολογίου.
Το τραγικότερο όλων είναι η απουσία αντίστασης από του βιασθέντες. Γιατί είναι ηλίου φαεινότερο ότι έχουμε παρά φύσει βιασμό των λογιστών-φοροτεχνικών. Δεν υπάρχει επαγγελματική τάξη σε ολόκληρο τον κόσμο που να βάλλεται σε τέτοιο βαθμό και όμως να παραμένει απαθέστατη .Ένας συνάδελφος παλαιότερα όρισε τον λογιστή ως τον άνθρωπο ο οποίος οφείλει να πραγματοποιεί την κάθε επιθυμία του επιχειρηματία εργοδότη του . Εγώ θα προχωρήσω σε εμπλουτισμό του ορισμού και θα τον καθορίσω ως εξής:
Λογιστής : Είναι ο εργαζόμενος ο οποίος οφείλει να πραγματοποιήσει την κάθε επιθυμία του εργοδότη επιχειρηματία, να δουλεύει χωρίς μισθό για λογαριασμό του Ελληνικού δημοσίου καταβάλλοντας μάλιστα υπέρογκα πρόστιμα για τυχόν λάθη ή παραλείψεις  του και στον οποίο δεν αναγνωρίζεται το ανθρώπινο λάθος .
Αν δεν αντισταθούμε θα αφανιστούμε. Πρέπει να δώσουμε στον γγ του Υπουργείου Οικονομικών έναν κατάλογο με τις διατάξεις που πρέπει να καταργηθούν άμεσα. Είμαστε ο μόνος κλάδος που ζητάει από το Υπουργείο να λιγοστέψει την δουλειά του. Οι περισσότεροι κλάδοι ζητάνε αύξηση των υποχρεώσεων για να έχουνε δουλειά(πχ  ενεργειακά πιστοποιητικά μηχανικών). Να χρησιμοποιήσουμε το μεγαλύτερο όπλο που έχουμε στα χέρια μας, Την ιδιότυπη μορφή απεργίας που μπορεί να κάνουν οι λογιστές και που συνίσταται στην παροχή υπηρεσιών στους πελάτες μας , αλλά ταυτόχρονα στην άρνηση σύνταξης και υποβολής οιασδήποτε δηλώσεως . Ας δούμε τότε αν οι εξυπνάκηδες μπορούν να βάλλουν πρόστιμα σε όλες τις επιχειρήσεις και πως θα καλύψουν την τρύπα στα έσοδα που μοιραία θα ανοιχτεί. Έχουμε τεράστια δύναμη στα χέρια μας και σίγουρα κάποιοι εξυπηρετούνται από την έλλειψη οργάνωσης του κλάδου. Το πράγμα είναι απλό. ΑΠΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ. ΙΔΟΥ ΟΙ ΡΟΔΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ.

ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΔΕΣΜΩΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Διαχειριστής δεν υποχρεούται σε απαντήσεις επί των σχολίων. Οι απαντήσεις σε ερωτήματα δίδονται έναντι αμοιβής, όπως αναφέρεται σχετικά στο πάνω μέρος του ιστολογίου στο κουτάκι με το τίτλο ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.