Για τα ερωτήματά σας προτιμήστε την αποστολή email (simvoulatoras@gmail.com) ή την συμπλήρωση της φόρμας με τον τίτλο «Ρωτήστε μας» που υπάρχει κάτω ακριβώς από τον τίτλο του ιστολογίου. Ελάχιστη αμοιβή 25 ευρώ +Φπα 24%. Ελάχιστη αμοιβή για ραντεβού 50 ευρώ +Φπα 24%.Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Επιστολή απόγνωσης πολίτη προς τον ΟΑΕΕ: Θεωρήστε μου το βιβλιάριο υγείας!

Ο πολίτης και ελεύθερος επαγγελματίας που είχε την ατυχία να είναι υποχρεωμένος να ασφαλίζεται στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, πληρώνει τις εισφορές του στον Οργανισμό (νωρίτερα στο ΤΕΒΕ) επί 27 ολόκληρα χρόνια. Μερικές φορές καθυστερεί τις πληρωμές. Αλλά, υπό την απειλή των προστίμων και άλλων διοικητικών ή και ποινικών κυρώσεων, τελικά καταφέρνει να τις πληρώνει πλήρως, μαζί με τα θηριώδη πρόστιμα που του επιβάλλονται λόγω των καθυστερήσεων.
Στην παρούσα φάση, ο πολίτης, για μία ακόμη φορά, αδυνατεί να πληρώσει εμπρόθεσμα. Και οφείλει εισφορές μερικών διμήνων. Και τί κάνει ο ΟΑΕΕ; Δεν του θεωρεί το βιβλιάριο υγείας. Έτσι, τόσον αυτός, όσο και η οικογένειά του (σύζυγος και δύο παιδιά) είναι, όλοι τους, εντελώς ανασφάλιστοι!
Όμως, έστω και με καθυστέρηση, ο ΟΑΕΕ, θα εισπράξει τα πλήρη ποσά! Όπως τα εισπράττει πάντα. Και μεταξύ αυτών, εισπράττει και τα χρήματα για την παροχή της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, την οποία όμως δεν παρείχε! Και θα την εισπράξει και προσαυξημένη λόγω των προστίμων!
Και τί ζητά ο πολίτης; Να του θεωρήσουν το βιβλιάριο, έτσι ώστε αυτός και η οικογένειά του να έχουν ασφαλισμένο το βασικότερο αγαθό: την υγεία τους.
Και να ήθελε να κλείσει τη μικρή επιχείρησή του, ο πολίτης, δε μπορεί. Για να κάνει διακοπή στην Εφορία, θα πρέπει πρώτα να ...ξοφλήσει αυτά που χρωστά στον ΟΑΕΕ. Μα, γι’ αυτό ακριβώς πολλές φορές κάποιος κλείνει την επιχείρησή του. Επειδή δε μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του!
Τρέλα; Παράνοια; Απανθρωπιά; Σαδισμός ενός απάνθρωπου Κράτους που -χωρίς να υπάρχει λόγος ή κάποιο οικονομικό ρίσκο, αφού στο τέλος θα πληρωθεί τα ασφάλιστρά του- στερεί από τους πολίτες τους την υγεία τους, το κυριότερο αγαθό, το οποίο μάλιστα είναι και συνταγματικά υποχρεωμένο να προστατεύει;
Διαβάστε την επιστολή απόγνωσης συμπολίτη μας, ελεύθερου επαγγελματία, που το μόνο που ζητά είναι να του θεωρήσουν το βιβλιάριο υγείας.
(Η επιστολή κατατέθηκε κανονικά στις 28/5/2013 και έλαβε αριθμό πρωτοκόλλου).
Προς:
ΟΑΕΕ (διαγράφεται το όνομα της πόλης)

Κύριοι,
Με την παρούσα αίτησή μου, αιτούμαι την θεώρηση του βιβλιαρίου υγείας μου, για το έτος 2013. Σας γνωρίζω ότι, καταβάλω τις εισφορές στο Ταμείο σας, επί 27 περίπου έτη. Όπως σας έχω ενημερώσει, σήμερα αδυνατώ να σας καταβάλω άμεσα το πλήρες ποσό της εισφοράς του τελευταίου διμήνου, καθώς και το ποσό της ρύθμισης που έγινε για μικρό αριθμό προηγούμενων οφειλών.
Όπως γνωρίζετε, για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με την παρακάτω απόφαση του Υπουργείου Εργασίας, για να θεωρηθούν τα βιβλιάριά τους, απαιτούνται 50 ένσημα:
“ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
Αρ. Πρωτ. Φ40021/οικ.12957/543
Θέμα: Γνωστοποίηση διατάξεων του άρθρου 75 του Ν. 4144/2013
Παρ. 2: Οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και τα μέλη οικογένειάς τους για την περίοδο από 1/3/2013 έως 28/2/2014 δικαιούνται υγειονομικής περίθαλψης με τη συμπλήρωση τουλάχιστον πενήντα (50) ημερών ασφάλισης, είτε κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος (2012), είτε κατά το τελευταίο δεκαπεντάμηνο, χωρίς να συνυπολογίζονται οι ημέρες που πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο ημερολογιακό τρίμηνο του δεκαπενταμήνου (Σχετικό και το αριθμ. Φ4002/οικ.6307/279/04.03.2013 (Α.Δ.Α.ΒΕΔΓΔ-13Φ) έγγραφό μας”.
Και επειδή τις εισφορές που σας οφείλω δεν υπάρχει περίπτωση να μη σας τις καταβάλω (γνωρίζετε τον τρόπο) και θα σας τις καταβάλω μόλις θα δύναμαι οικονομικά (εργαζόμαστε πλέον μόνο με πίστωση) και επειδή δεν αρνούμαι ότι είμαι υπόχρεος να σας τις καταβάλω και επικαλούμενος το Σύνταγμα ότι όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στην πολιτεία, όπως και οι παραπάνω εργαζόμενοι οι οποίοι ασφαλίζονται μόνο με 50!!! ένσημα, ζητώ λοιπόν για λογαριασμό μου και για λογαριασμό των υπολοίπων επαγγελματιών που αδυνατούν να σας καταβάλλουν εισφορές, ενώ για χρόνια σας καταβάλουν πάνω από 50 ένσημα (τουλάχιστον το τελευταίο 12μηνο), να μας θεωρήσετε άμεσα τα βιβλιάρια ασθενείας.
Σε αντίθετη περίπτωση θα προβώ σε νόμιμες διαδικασίες, καθόσον μου χρεώνετε ποσά για υγειονομική κάλυψη εδώ και χρόνια, χωρίς να μου την παρέχετε για χρόνια πολλά και με έχετε ανασφάλιστο με ότι συνεπάγεται αυτό.
ΚΟIΝΟΠΟΙΗΣΗ: ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.
(Παραλείπονται το όνομα και τα λοιπά στοιχεία του αποστολέα)
Τους πολίτες αυτούς οφείλουμε να βοηθήσουμε. Όλοι μας. Και να οργανωθούμε. Και να ξεσηκωθούμε. Να διεκδικήσουμε με οργανωμένο, έξυπνο και -κυρίως- μαζικό τρόπο, ένα δίκαιο, λογικό και ανθρώπινο ασφαλιστικό σύστημα. Δε βοηθούμε μόνον αυτούς που σήμερα έχουν ανάγκη. Μπορεί έτσι να βοηθούμε και τον εαυτό μας. Κανείς δε ξέρει πού θα βρεθούμε αύριο...
Ο Σύλλογος ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ θα παράσχει στον πολίτη νομική κάλυψη και συμβουλές, στον αγώνα του κατά του παράλογου Κράτους. Παράλληλα, ο Σύλλογος ξεκινά μία εκστρατεία για την εκλογίκευση του συστήματος ασφάλισης των ελεύθερων επαγγελματιών. Παρακολουθείτε τις εξελίξεις στις σελίδες μας. Και, όταν σε λίγο καιρό σας το ζητήσουμε, ας συντονιστούμε όλοι μαζί, για να κάνουμε την προσπάθειά μας μαζική και καλά οργανωμένη.

Πηγή Σύλλογος ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Διαχειριστής δεν υποχρεούται σε απαντήσεις επί των σχολίων. Οι απαντήσεις σε ερωτήματα δίδονται έναντι αμοιβής, όπως αναφέρεται σχετικά στο πάνω μέρος του ιστολογίου στο κουτάκι με το τίτλο ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.