Για τα ερωτήματά σας προτιμήστε την αποστολή email (simvoulatoras@gmail.com) ή την συμπλήρωση της φόρμας με τον τίτλο «Ρωτήστε μας» που υπάρχει κάτω ακριβώς από τον τίτλο του ιστολογίου. Ελάχιστη αμοιβή 25 ευρώ +Φπα 24%. Ελάχιστη αμοιβή για ραντεβού 50 ευρώ +Φπα 24%.Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Ελληνες Φορολογούμενοι - ΟΑΕΕ: Μία κατάσταση ντροπής και τρόμου!

Αναδημοσιέυουμε το ενδιαφέρον άρθρο - κάλεσμα από την ένωση Ελλήνων Φορολογούμενων 
(σχόλιο Συμβουλάτορα:Στην διπλανή φωτογραφία βλέπουμε Έλληνες φορολογούμενους κατά την διάρκεια ενός τυπικού φορολογικού ελέγχου)

Γνωρίζετε ότι, αν κάποιος αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, δε μπορεί να κλείσει την επιχείρησή του, επειδή οφείλει στον ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ); Και ότι, όσο παραμένει ανοιχτή (αφού δε μπορεί να την κλείσει) μεγαλώνει η οφειλή του και κινδυνεύει να μπει και στη φυλακή;
Γνωρίζετε ότι, παρά το ότι το σύστημα είναι κεφαλαιοποιητικό (δηλαδή, η σύνταξη και οι παροχές είναι ανάλογες με το τί έχεις πληρώσει), τελικά κανείς ασφαλισμένος δε γνωρίζει αν θα έχει σύνταξη και πόση θα είναι αυτή;
Γνωρίζετε ότι όταν κάποιος δεν μπορεί να πληρώσει τις εισφορές του για ένα διάστημα, αυτόματα χάνει τα δικαιώματα των διαφόρων παροχών (ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κλπ); Όταν όμως σε κάποια στιγμή επαναλαμβάνει τις πληρωμές, είναι υποχρεωμένος να πληρώσει, πέραν από τις προσαυξήσεις και τη χρέωση των παροχών από τις οποίες είχε αποκλεισθεί, για όσο διάστημα δεν πλήρωνε!
Γνωρίζετε ότι, όταν κάποιος, για οποιοδήποτε λόγο αδυνατεί να πληρώσει για ένα διάστημα, χάνει κάθε είδους ασφάλιση, τόσο αυτός, όσο και τα μέλη της οικογένειάς του. Δηλαδή, ανέχεται η κοινωνία μας και το Κράτος μας να υπάρχουν πολίτες και κυρίως παιδιά αποκλεισμένα από κάθε είδους ασφάλιση; Ασχέτως εάν οι πολίτες αυτοί πλήρωναν κανονικά επί δεκαετίες!
Θέλουμε να ξαναφέρουμε τη λογική στο σύστημα και την αξιοπρέπεια στους πολίτες. Θέλουμε να ξαναφέρουμε τη νομιμότητα στο σύστημα ασφάλισης των ελευθέρων επαγγελματιών. Είναι σαφές ότι έχουν καταστρατηγηθεί -για μία ακόμη φορά- τα δικαιώματά μας σαν ελεύθεροι επαγγελματίες, αλλά και σαν πολίτες. Ο Σύλλογος Έλληνες Φορολογούμενοι, με την πιθανή συνεργασία και άλλων φορέων, τώρα ή στο μέλλον, ξεκινάει το σχεδιασμό μίας δράσης. 
Σε πρώτη φάση, θέλουμε να φτιάξουμε μία ομάδα νομικών, για να δούμε το πώς έχει το ζήτημα από τη νομική του πλευρά και το τί περιθώρια δράσης έχουμε και να κάνουμε ένα σχεδιασμό των επομένων ενεργειών μας.
Ellhnew forologo;ymenoi
Είστε δικηγόρος; Ή, έχετε γνώση γύρω από το θέμα χωρίς να είστε δικηγόρος; Θέλετε να βοηθήσετε (σε εθελοντική βάση) σε κάτι πολύ σημαντικό και κάτι στο οποίο έχουμε πολλές δυνατότητες επιτυχίας; Ελάτε μαζί μας. Επικοινωνήστε μαζί μας στο greek.taxpayers@gmail.com ή στο τηλέφωνο 210 3242032 (ζητήστε να συνδεθείτε με τον κ. Γιάννη Σιάτρα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Διαχειριστής δεν υποχρεούται σε απαντήσεις επί των σχολίων. Οι απαντήσεις σε ερωτήματα δίδονται έναντι αμοιβής, όπως αναφέρεται σχετικά στο πάνω μέρος του ιστολογίου στο κουτάκι με το τίτλο ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.