Για τα ερωτήματά σας προτιμήστε την αποστολή email (simvoulatoras@gmail.com) ή την συμπλήρωση της φόρμας με τον τίτλο «Ρωτήστε μας» που υπάρχει κάτω ακριβώς από τον τίτλο του ιστολογίου. Ελάχιστη αμοιβή 25 ευρώ +Φπα 24%. Ελάχιστη αμοιβή για ραντεβού 50 ευρώ +Φπα 24%.



Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Πρόωρη λύση μίσθωσης

Του Γιώργου Σαββίδη

Με την ΠΟΛ. 1017/2013 διευκρινίσθηκε ότι ότι σε περίπτωση εκμίσθωσης ακινήτου για το οποίο έχουν πραγματοποιηθεί από τον μισθωτή δαπάνες βελτιώσεων και προσθηκών και η μίσθωση αυτού λύεται πρόωρα, ο εκμισθωτής, στη χρήση εντός της οποίας λύεται πρόωρα η σύμβαση μίσθωσης του εν λόγω ακινήτου, θα υπολογίσει εφ΄ άπαξ ως εισόδημα από οικοδομές της περ. β΄ της  παρ.1 του άρθρου 21 του Ν.2238/1994, το σύνολο του ποσού των δαπανών και βελτιώσεων στο μίσθιο που απομένει προς κατανομή στα επόμενα έτη. Δηλ εάν έχουμε 5ετή μίσθωση και ο μισθωτής αποχωρήσει τον τρίτο χρόνο , έχοντας κάνει δαπάνες 12.000 ευρώ , τότε ο ιδιοκτήτης του ακινήτου θα για τα επόμενα τρία χρόνια θα φορολογηθεί για εισόδημα από ακίνητα , 12.000:3=4.000 ευρώ για κάθε ένα έτος. 
Τα παραπάνω αναφερθέντα έχουν λογική , εάν αναλογιστεί κανείς ότι οι δαπάνες προσθηκών και βελτιώσεων εκπίπτουν από το εισόδημα το μισθωτή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Διαχειριστής δεν υποχρεούται σε απαντήσεις επί των σχολίων. Οι απαντήσεις σε ερωτήματα δίδονται έναντι αμοιβής, όπως αναφέρεται σχετικά στο πάνω μέρος του ιστολογίου στο κουτάκι με το τίτλο ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.