Για τα ερωτήματά σας προτιμήστε την αποστολή email (simvoulatoras@gmail.com) ή την συμπλήρωση της φόρμας με τον τίτλο «Ρωτήστε μας» που υπάρχει κάτω ακριβώς από τον τίτλο του ιστολογίου. Ελάχιστη αμοιβή 25 ευρώ +Φπα 24%. Ελάχιστη αμοιβή για ραντεβού 50 ευρώ +Φπα 24%.



Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Πάλη με το σκοτάδι

Περατώνεται ο χρόνος αυτός-ο πνευματικά δίσεκτος-μέσα σε σκοτάδια, σε αγωνίες, σε ανησυχίες, σε κρίσιμα, πνιγηρά διερωτήματα για το παρόν και το μέλλον της ανθρωπότητας.Μοιάζει, αυτή η άγρια, θηριώδης οικονομική κρίση που ξέσπασε μέσα στην οργιαστική καταναλωτικά κοινωνία των καιρών μας, να συγκλονίζει και να ξυπνά από τον κτηνώδη ύπνο της μιαν ανθρωπότητα που τόσο ακριβά επλήρωσε, μέσα στον αιώνα που έφυγε, την γαλήνη, την συνύπαρξη, την φιλία και την αλληλεγγύη.Επλήρωσε αλλά δεν τα απόκτησε.
Και τώρα ανατριχιάζει από τον φόβο μήπως και απωλέσει την καταναλωτική της ευζωία, την άνεση και την ηδονή της εγκοσμιότητας.Αλλά είναι τώρα, ακριβώς, που οφείλει, το ταχύτερο, να ξυπνήσει, να λακτίσει τον απάνθρωπο τρόπο ζωής που της πρόσφερε η υλικότητα και μόνο, να ξαναστοχαστεί τα πνευματικά της καθήκοντα και να ξαναθυμηθεί πώς ο Άνθρωπος δεν διαθέτει μόνο Σώμα-σώμα θνητό-αλλά και Ψυχή-ψυχή αθάνατη.Να ξαναθυμηθεί τον Θεό.
Ευχόμαστε τέτοιες, φωτεινές εφέτος, Γιορτές.

Πηγή: H ΕΥΘΥΝΗ περιοδικό Ελευθερίας και Γλώσσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Διαχειριστής δεν υποχρεούται σε απαντήσεις επί των σχολίων. Οι απαντήσεις σε ερωτήματα δίδονται έναντι αμοιβής, όπως αναφέρεται σχετικά στο πάνω μέρος του ιστολογίου στο κουτάκι με το τίτλο ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.