Για τα ερωτήματά σας προτιμήστε την αποστολή email (simvoulatoras@gmail.com) ή την συμπλήρωση της φόρμας με τον τίτλο «Ρωτήστε μας» που υπάρχει κάτω ακριβώς από τον τίτλο του ιστολογίου. Ελάχιστη αμοιβή 25 ευρώ +Φπα 24%. Ελάχιστη αμοιβή για ραντεβού 50 ευρώ +Φπα 24%.



Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Ξένοι επισκέπτες ήρθαν σε ρήξη με τους υπαλλήλους

Ως απάντηση στον αγαπητό αναγνώστη Στάθη,ο οποίος άφησε σχόλιο στην ανάρτηση με τον τίτλο "Tο ανέφικτο της παλαμικής πτεροφυΐας" και αφορούσε τα κατορθώματα του "χαρισματικού",αναδημοσιεύω από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ το παρακάτω κείμενο:
Ο κ. Μάνος Ι. Ελευθερίου βρέθηκε στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και τις δύο ημέρες του περασμένου Σαββατοκύριακου. Το Σάββατο η πρώτη έκπληξη με τις πάμπολλες κλειστές αίθουσες, αλλά η ψυχρολουσία συνεχίστηκε και την Κυριακή με ακόμα περισσότερες κλειστές πόρτες!
«Πολλοί ξένοι επισκέπτες (πρεσβευτές μας στο εξωτερικό!) ήρθαν σε ρήξη και παρά λίγο στα χέρια με τους υπαλλήλους, αφού βρήκαν ανοιχτό το ένα έκτο του... Τι λόγια να βρούμε, τι χαρακτηρισμούς να εκστομίσουμε, για ποιον -να σκεφτούμε- πολιτισμό ενδιαφερόμαστε, για ποια γλώσσα μιλάμε, για ποια τουριστική βιομηχανία νοιαζόμαστε, για ποιους δουλεύουμε και ποιους “δουλεύουμε”;». Ο κ. Ελευθερίου κατέγραψε την αντίδραση Καναδού τουρίστα όταν βρήκε (και) την αίθουσα με τον μηχανισμό των Αντικυθήρων κλειστή. «Αλλη φορά, σκεφτήκαμε. Δεν σκέφτηκε το ίδιο, όμως, και ο Καναδός επισκέπτης -από μια ομάδα πέντε έξι άλλων- που τον ακούσαμε να λέει σε μια υπάλληλο, περίλυπος: “It was my dream to see this ancient mechanical computer; it was my dream…” («ήταν το όνειρό μου να δω αυτόν τον αρχαίο υπολογιστή» και, νευριασμένος φεύγοντας, ψέλλιζε ευγενικά: F... Greece! F... you Greeks! Κουνήσαμε τα κεφάλια μας, μην έχοντας να πούμε τίποτα σ’ αυτόν τον αγανακτισμένο τουρίστα, σκεπτόμενοι πως ούτε τα Φαγιούμ θα μπορέσουμε να δούμε αφού και η Αιγυπτιακή Συλλογή ήταν κλειστή!!!». Κι ένα ακόμα στιγμιότυπο: «Δυο τρεις ηλικιωμένοι τουρίστες, που είχαν ανέβει από τις σκάλες, αφού δεν λειτουργούσε ο ανελκυστήρας, λέρωναν με τα χνώτα και τις ιδρωμένες παλάμες τους τα τζάμια από τις πόρτες, δεξιά και αριστερά της Συλλογής Αγγείων, προσπαθώντας, απορημένοι, να δουν κάποιο “φως”. Μας κοίταξαν, κι εμείς τρέξαμε, σαν σκυλιά μαλωμένα, να κατεβούμε τα σκαλοπάτια και να “κρυφτούμε” αν και ήταν δύσκολο με τόσες κλειστές πόρτες».

Εξίσου καυστικός και ο κ. Γιώργος Κυριακόπουλος που συνόδευσε ξένους φίλους του στο Μουσείο πριν από δύο εβδομάδες. «Εύκολα μπορεί κανείς να επιχειρηματολογήσει επί μακρόν για την πολιτική αυτή ανοησία. Και αν οι φετινές προοπτικές του τουρισμού είναι οι μόνες ευοίωνες για τη χρεοκοπημένη χώρα μας, μήπως η ανοησία αυτή προσλαμβάνει διαστάσεις μειοδοσίας; Η πρότασή μου στο ΥΠΠΟΤ είναι να κλείσει αμέσως όλα τα κρατικά και κρατικοδίαιτα ιδιωτικά μουσεία της Αττικής (συμπεριλαμβανομένων και των σημαντικότατων του Πειραιά, της Βραυρώνας και αυτό ακόμη της Ακρόπολης, αν πρέπει) προκειμένου να μεταφέρει φυλακτικό προσωπικό στο ΕΘΝΙΚΟ Μουσείο». Και καταλήγει: «Η πολιτική είναι μεταξύ άλλων και η διαχείριση των προτεραιοτήτων. Τα χρέη μπορεί να είναι η μία πλευρά του νομίσματος, η ανεπάρκεια όμως είναι η άλλη - και μάλιστα η μόνη επανορθώσιμη την περίοδο αυτή».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Διαχειριστής δεν υποχρεούται σε απαντήσεις επί των σχολίων. Οι απαντήσεις σε ερωτήματα δίδονται έναντι αμοιβής, όπως αναφέρεται σχετικά στο πάνω μέρος του ιστολογίου στο κουτάκι με το τίτλο ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.