Για τα ερωτήματά σας προτιμήστε την αποστολή email (simvoulatoras@gmail.com) ή την συμπλήρωση της φόρμας με τον τίτλο «Ρωτήστε μας» που υπάρχει κάτω ακριβώς από τον τίτλο του ιστολογίου. Ελάχιστη αμοιβή 25 ευρώ +Φπα 24%. Ελάχιστη αμοιβή για ραντεβού 50 ευρώ +Φπα 24%.



Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Ανάκληση επιταγής

Ανάκληση επιταγής άρθρο 32

Η επιταγή μπορεί να ανακληθεί ελεύθερα, χωρίς επίκληση κάποιου λόγου από τον εκδότη της, μόνο μετά την πάροδο της προθεσμίας εμφάνισης (του οκταημέρου) με σχετική γνωστοποίηση στον πληρωτή (άρθρο 32§1). Ο πληρωτής δεσμεύεται από την ανάκληση και δεν μπορεί να πληρώσει τον κομιστή (αν το κάνει οφείλει αποζημίωση στον εκδότη). Ο κομιστής επιταγής που έχει ανακληθεί δεν έχει δικαίωμα αναγωγής και ο μόνος τρόπος να αναζητήσει ικανοποίηση είναι από την υποκείμενη σχέση.
Αν η ανάκληση γίνει νωρίτερα είναι ανίσχυρη και δεν δεσμεύει τον πληρωτή, ο οποίος μπορεί να πληρώσει την επιταγή χρεώνοντας τον λογαριασμό του εκδότη χωρίς να έχει καμία ευθύνη απέναντι του από τη σύμβαση κάλυψης. Ακόμη και σε περίπτωση κλοπής ή απώλειας δεν μπορεί να γίνει ανάκληση, πριν από την πάροδο της προθεσμίας εμφάνισης, παρά μόνον άρση της ενσωμάτωσης.

Πηγή:ΑΞΙΟΓΡΑΦΑ του Γ.Αναστασόπουλου,Εκδόσεις ΑΘΗΝΑ,2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Διαχειριστής δεν υποχρεούται σε απαντήσεις επί των σχολίων. Οι απαντήσεις σε ερωτήματα δίδονται έναντι αμοιβής, όπως αναφέρεται σχετικά στο πάνω μέρος του ιστολογίου στο κουτάκι με το τίτλο ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.