Για τα ερωτήματά σας προτιμήστε την αποστολή email (simvoulatoras@gmail.com) ή την συμπλήρωση της φόρμας με τον τίτλο «Ρωτήστε μας» που υπάρχει κάτω ακριβώς από τον τίτλο του ιστολογίου. Ελάχιστη αμοιβή 20 ευρώ +Φπα 24%. Ελάχιστη αμοιβή για ραντεβού 50 ευρώ +Φπα 24%.

Τρίτη, 31 Μαΐου 2011

Ανάκληση επιταγής

Ανάκληση επιταγής άρθρο 32

Η επιταγή μπορεί να ανακληθεί ελεύθερα, χωρίς επίκληση κάποιου λόγου από τον εκδότη της, μόνο μετά την πάροδο της προθεσμίας εμφάνισης (του οκταημέρου) με σχετική γνωστοποίηση στον πληρωτή (άρθρο 32§1). Ο πληρωτής δεσμεύεται από την ανάκληση και δεν μπορεί να πληρώσει τον κομιστή (αν το κάνει οφείλει αποζημίωση στον εκδότη). Ο κομιστής επιταγής που έχει ανακληθεί δεν έχει δικαίωμα αναγωγής και ο μόνος τρόπος να αναζητήσει ικανοποίηση είναι από την υποκείμενη σχέση.
Αν η ανάκληση γίνει νωρίτερα είναι ανίσχυρη και δεν δεσμεύει τον πληρωτή, ο οποίος μπορεί να πληρώσει την επιταγή χρεώνοντας τον λογαριασμό του εκδότη χωρίς να έχει καμία ευθύνη απέναντι του από τη σύμβαση κάλυψης. Ακόμη και σε περίπτωση κλοπής ή απώλειας δεν μπορεί να γίνει ανάκληση, πριν από την πάροδο της προθεσμίας εμφάνισης, παρά μόνον άρση της ενσωμάτωσης.

Πηγή:ΑΞΙΟΓΡΑΦΑ του Γ.Αναστασόπουλου,Εκδόσεις ΑΘΗΝΑ,2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Διαχειριστής δεν υποχρεούται σε απαντήσεις επί των σχολίων. Οι απαντήσεις σε ερωτήματα δίδονται έναντι αμοιβής, όπως αναφέρεται σχετικά στο πάνω μέρος του ιστολογίου στο κουτάκι με το τίτλο ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ.