Για τα ερωτήματά σας προτιμήστε την αποστολή email (simvoulatoras@gmail.com) ή την συμπλήρωση της φόρμας με τον τίτλο «Ρωτήστε μας» που υπάρχει κάτω ακριβώς από τον τίτλο του ιστολογίου. Ελάχιστη αμοιβή 25 ευρώ +Φπα 24%. Ελάχιστη αμοιβή για ραντεβού 50 ευρώ +Φπα 24%.



Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Χάνεται μια μεγάλη ευκαιρία

Του Γιώργου Σαββίδη

Όταν ξέσπασε η κρίση του Ελληνικού χρέους,πίστεψα-όπως και πολλοί άλλοι-ότι έφτασε επιτέλους η μεγάλη στιγμή να αλλάξουμε σελίδα.Σήμερα είμαι διπλά απογοητευμένος.Παρά το γεγονός ότι η κοινωνία έχει πέσει σε κατάθλιψη ως φυσικό επακόλουθο της βαθιάς ύφεσης,τίποτε δεν άλλαξε στον τρόπο λειτουργίας του Ελληνικού κράτους.Οι κρίσεις όταν αναλύονται τα αίτια που οδήγησαν σ' αυτές έχουν πάντα ευεργετικά αποτελέσματα.Δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα όχι μόνο δεν αναλύθηκαν τα αίτια που μας οδήγησαν στην
 οικονομική και ηθική κατάρρευση,αλλά απεναντίας το κατεστημένο που έχει την κύρια ευθύνη για την τραγικότητα της σημερινής κατάστασης δείχνει να αντέχει και να αντεπιτίθεται.Τίποτα δεν δείχνει ότι μπορεί να αλλάξει κάτι στον μέχρι τούδε τρόπο λειτουργίας του κράτους και της κοινωνίας.Στην Υγεία,στην Παιδεία,στις Πολεοδομίες,στις Εφορίες,στο ΙΚΑ,στις συγκοινωνίες,στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ,παντού κυριαρχούν οι ίδιες αντιλήψεις,οι ίδιες ιδέες ,οι ίδιες νοοτροπίες που μας έφεραν σ΄αυτό το χάλι.
Είναι τραγικό αλλά πρέπει να ειπωθεί καθαρά και ξάστερα.Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ χάνει μια μοναδική ευκαιρία να μεταμορφωθεί σε ένα σύγχρονο δυτικοευρωπαϊκό κράτος,κρατώντας παράλληλα τα σημαντικότερα στοιχεία από την αρχαιοελληνική αλλά και την Βυζαντινο-χριστιανική μας παράδοση.
ΚΡΙΜΑ και πάλι ΚΡΙΜΑ.Όχι για μας ,αλλά κυρίως για τα παιδιά μας,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Διαχειριστής δεν υποχρεούται σε απαντήσεις επί των σχολίων. Οι απαντήσεις σε ερωτήματα δίδονται έναντι αμοιβής, όπως αναφέρεται σχετικά στο πάνω μέρος του ιστολογίου στο κουτάκι με το τίτλο ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.