Για τα ερωτήματά σας προτιμήστε την αποστολή email (simvoulatoras@gmail.com) ή την συμπλήρωση της φόρμας με τον τίτλο «Ρωτήστε μας» που υπάρχει κάτω ακριβώς από τον τίτλο του ιστολογίου. Ελάχιστη αμοιβή 25 ευρώ +Φπα 24%. Ελάχιστη αμοιβή για ραντεβού 50 ευρώ +Φπα 24%.



Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Ασφαλιστικές ημέρες σε απασχόληση ορισμένων ημερών την εβδομάδα

Ωρομίσθιος με 9 ευρώ την ώρα, δουλεύει Τρίτη & Πέμπτη από 10π-12μ.Πόσες ασφαλιστικές ημέρες θα βάλω π.χ για μήνα Δεκέμβριο: 10, 9, ή 15.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Όταν έχουμε απασχόληση ενός εργαζόμενου για ορισμένες μόνο ημέρες την εβδομάδα, θα πρέπει να ελεγχθεί αν ο ημερήσιος μισθός του είναι ίσος ή μεγαλύτερος από το ποσό που ορίζεται ως τεκμαρτό ημερομίσθιο της 1ης ασφαλιστικής κλάσης. Στην περίπτωση αυτή, αναγνωρίζονται στον ασφαλισμένο τόσες ασφαλιστικές ημέρες, όσες εργάζεται πραγματικά.

Αν όμως, ο ημερήσιος μισθός είναι μικρότερος από το ποσό του τεκμαρτού ημερομισθίου της 1ης ασφαλιστικής κλάσης, αναγνωρίζονται τόσες ημέρες όσες προκύπτουν από την διαίρεση του μηνιαίου μισθού του, δια του ως άνω τεκμαρτού ημερομισθίου.

Συνεπώς, αφού το τεκμαρτό ημερομίσθιο της 1ης ασφαλιστικής κλάσης είναι 11,06 και ο ημερήσιος μισθός του ως άνω εργαζόμενου είναι 18,00, θα αναγνωρισθούν τόσες ημέρες όσες πραγματικά εργάζεται. (βλέπε ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ 2011, σελίδα 16).

Σημειώνουμε ότι οι εισφορές υπολογίζονται επί των πραγματικά καταβαλλόμενων αποδοχών.

Πηγή: http://www.epixeirisi.g/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Διαχειριστής δεν υποχρεούται σε απαντήσεις επί των σχολίων. Οι απαντήσεις σε ερωτήματα δίδονται έναντι αμοιβής, όπως αναφέρεται σχετικά στο πάνω μέρος του ιστολογίου στο κουτάκι με το τίτλο ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.