Για τα ερωτήματά σας προτιμήστε την αποστολή email (simvoulatoras@gmail.com) ή την συμπλήρωση της φόρμας με τον τίτλο «Ρωτήστε μας» που υπάρχει κάτω ακριβώς από τον τίτλο του ιστολογίου. Ελάχιστη αμοιβή 25 ευρώ +Φπα 24%. Ελάχιστη αμοιβή για ραντεβού 50 ευρώ +Φπα 24%.



Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Απελευθέρωση ρευστότητας για επενδύσεις

Η ΠIO ουσιαστική και ανησυχητική επισήμανση στην ενδιάμεση έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος για τη νομισματική πολιτική είναι η προειδοποίηση για την εξασθένηση της παραγωγικής δυνατότητας της οικονομίας. Σύμφωνα με την έκθεση της Kεντρικής Tράπεζας, η μείωση των επενδύσεων κατά 18% το 2010 και η αναμενόμενη συνέχιση της υποχώρησης εφέτος έχει περιορίσει σημαντικά το δυνητικό Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν.
 Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει τη συρρίκνωση του παραγωγικού δυναμικού και την επείγουσα ανάγκη για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός κρίσιμου όγκου επενδύσεων, που θα ενισχύσει την αναπτυξιακή δυναμική της οικονομίας.
ΣYMΦΩNA ME την Τράπεζα της Ελλάδος, βασική προϋπόθεση για την τόνωση της ανάπτυξης είναι η συνέχιση της δημοσιονομικής εξυγίανσης, αφού το σταθερό περιβάλλον και η αποφυγή φορολογικών ή άλλων αιφνιδιασμών αποτελούν βασικές παραμέτρους για την προσέλκυση επενδύσεων.

ΣYMΠΛHPΩMATIKA, ME την εμπέδωση της δημοσιονομικής σταθερότητας η ελληνική οικονομία έχει ανάγκη από την κατάρτιση και την υλοποίηση ενός μεσοπρόθεσμου αναπτυξιακού σχεδίου για την πραγματοποίηση επενδύσεων με στόχο την αύξηση του παραγόμενου προϊόντος και με προσανατολισμό στις αγορές του εξωτερικού. Η δημοσιονομική εξυγίανση και η τόνωση της ανάπτυξης αποτελούν καταρχήν αντικρουόμενους στόχους, αφού για παράδειγμα η μείωση του ελλείμματος επιβάλλει τον περιορισμό των δημοσίων δαπανών, ακόμη και αυτών του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

OMΩΣ ΣTHN παρούσα συγκυρία η κυβέρνηση πρέπει να απελευθερώσει πόρους για επενδύσεις και ανάπτυξη, με προσαρμογές στα μεγέθη του προϋπολογισμού χωρίς να μεταβάλλονται οι στόχοι για το έλλειμμα.

ΠOPOYΣ ΠPEΠEI να απελευθερώσουν και οι τράπεζες, διότι ανάπτυξη χωρίς ρευστότητα ισοδυναμεί με «τετραγωνισμό του κύκλου».

Πηγή: ΕΞΠΡΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Διαχειριστής δεν υποχρεούται σε απαντήσεις επί των σχολίων. Οι απαντήσεις σε ερωτήματα δίδονται έναντι αμοιβής, όπως αναφέρεται σχετικά στο πάνω μέρος του ιστολογίου στο κουτάκι με το τίτλο ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.