Για τα ερωτήματά σας προτιμήστε την αποστολή email (simvoulatoras@gmail.com) ή την συμπλήρωση της φόρμας με τον τίτλο «Ρωτήστε μας» που υπάρχει κάτω ακριβώς από τον τίτλο του ιστολογίου. Ελάχιστη αμοιβή 25 ευρώ +Φπα 24%. Ελάχιστη αμοιβή για ραντεβού 50 ευρώ +Φπα 24%.



Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Κρίση σε κρίσεις

Επί ποδός εφέτος η οικουμένη ολόκληρη για να αντιμετωπίσει μια δεινή οικονομική κρίση που ξέσπασε,Φταίει το καταναλωτικό παραλήρημα της σημερινής κοινωνίας ή μήπως φταίει η ληστρική αδηφαγία του μεγάλου καφαλαίου,αναρωτιούμαστε.

Και βέβαια,δεν λησμονούμε στιγμή πως τα τελευταία αυτά<<ειρηνικά>>χρόνια ζεί ολόκληρος σχεδόν ο κόσμος μία δεινότερη,πολλαπλή κρίση: κρίση του ζεύγους,κρίση της οικογένειας,κρίση της παιδείας που κατάντησε συλλογή ψυχρή γνώσεων,κρίση των ανθρωπίνων σχέσεων και κρίση των θεσμών που σφυρηλάτησαν αιώνες κονωνικού βίου,κρίση της Δημοκρατίας και κρίση της Θρησκείας,κρίση του Ανθρώπου ώς όντος πλέον επίπεδου που θα’ρθει ο θάνατος να το ποδοπατήσει,να το διαλύσει.
Και με βάση μιά τέτοια,πενιχρή,επίπεδη,κτηνώδη κυριολεκτικά αντίληψη,κρίση μιάς κοινωνίας ριγμένης αδιάντροπα στις γήινες τροφές: λίγη δουλειά,πολλά λεφτά, διασκεδάσεις,σπίτια,αυτοκίνητα,ταξίδεια,φαγοπότια-και μια πνιγηρή κατάσταση του Όντος που σκύβει όλο και πιο πολύ στο χώμα,που δεν υψώνει ποτέ πλέον του βλέμμα του προς τον Θεό.
Δεν έχει,λοιπόν,τώρα ξεσπάσει η κρίση.Την ζούμε εδώ και καιρό με καρδιά σφιγμένη.
Είναι η κρίση του Ανθρώπου.

Η<<ΕΥΘΥΝΗ»» Πηγή: Περιοδικό η <<Ευθύνη>> Μάιος 2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Διαχειριστής δεν υποχρεούται σε απαντήσεις επί των σχολίων. Οι απαντήσεις σε ερωτήματα δίδονται έναντι αμοιβής, όπως αναφέρεται σχετικά στο πάνω μέρος του ιστολογίου στο κουτάκι με το τίτλο ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.