Για τα ερωτήματά σας προτιμήστε την αποστολή email (simvoulatoras@gmail.com) ή την συμπλήρωση της φόρμας με τον τίτλο «Ρωτήστε μας» που υπάρχει κάτω ακριβώς από τον τίτλο του ιστολογίου. Ελάχιστη αμοιβή 25 ευρώ +Φπα 24%. Ελάχιστη αμοιβή για ραντεβού 50 ευρώ +Φπα 24%.



Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Επίκαιρο

Από το βιβλίο <<Οικονομικές θεωρίες,αρχές διοίκησης και αρχαία Ελληνική σκέψη>> του Πέτρου Δούκα(Εκδόσεις εεδε)

Κάπου μεταξύ 200 π.χ.και 150 μ.χ.,ο ινδός αξιωματούχος kautilya κατέγραψε σε ένα εκπληκτικά ενδιαφέρον εγχειρίδιο,την <<Αrthashastra>>,αυτά που είχε ακούσει και διαβάσει,αλλά και τις δικές του σκέψεις και ιδέες για την χρηστή διακυβέρνηση και για το τι πρέπει να κάνει ένας ηγεμόνας.
Γράφει λοιπόν:
<<Η ευτυχία του ηγεμόνα βρίσκεται στην ευτυχία των υπηκόων του.Η καλή ζωή του,βρίσκεται στην καλή ζωή τους.Ο ηγεμόνας δεν πρέπει να θεωρεί καλό,μόνο αυτό που τον ευχαριστεί,αλλά να θεωρεί ευεργετικό για τον ίδιο ,ότι ευχαριστεί τους υπηκόους του.Γι'αυτό ο βασιλιάς πρέπει ο ίδιος να ασχολείται με τα οικονομικά.Ο πλούτος προέρχεται από την οικονομική δράση και η έλλειψη δράσης προκαλεί ανέχεια.Όταν δεν υπάρχει παραγωγική δράση καταστρέφεται και το σήμερα και το αύριο.Ο βασιλιάς μπορεί να πετύχει την δημιουργία πλούτου με το να αναλαμβάνει παραγωγική δράση>>.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Διαχειριστής δεν υποχρεούται σε απαντήσεις επί των σχολίων. Οι απαντήσεις σε ερωτήματα δίδονται έναντι αμοιβής, όπως αναφέρεται σχετικά στο πάνω μέρος του ιστολογίου στο κουτάκι με το τίτλο ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.