Για τα ερωτήματά σας προτιμήστε την αποστολή email (simvoulatoras@gmail.com) ή την συμπλήρωση της φόρμας με τον τίτλο «Ρωτήστε μας» που υπάρχει κάτω ακριβώς από τον τίτλο του ιστολογίου. Ελάχιστη αμοιβή 25 ευρώ +Φπα 24%. Ελάχιστη αμοιβή για ραντεβού 50 ευρώ +Φπα 24%.



Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

ΦΠΑ στην παροχή υπηρεσιών προς άλλο κράτος μέλος

Ελληνική επιχείρηση παρέχει υπηρεσίες (μεταφορά τουριστών με λεωφορεία) εντός της Ελλάδας, σε Ολλανδική επιχείρηση .Θα χρεώσει ΦΠΑ στο τιμολόγιο που θα εκδόσει στην Ολλανδική επιχείρηση και με ποιόν συντελεστή εφόσον είναι σε νησί με μειωμένο ΦΠΑ;

Απάντηση:
  
Σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 14 του ΦΠΑ, ο τόπος παροχής υπηρεσιών μεταφοράς επιβατών: α) είναι το εσωτερικό της χώρας, κατά το μέρος της διαδρομής που πραγματοποιείται στο εσωτερικό της χώρας. β) Δεν είναι το εσωτερικό της χώρας, κατά το μέρος της διαδρομής που πραγματοποιείται εκτός του εσωτερικού της χώρας.
Το τιμολόγιο που εκδίδει η ελληνική επιχείρηση προς την αλλοδαπή, έχει ελληνικό ΦΠΑ. Η αλλοδαπή επιχείρηση, μπορεί να ζητήσει επιστροφή το ΦΠΑ σύμφωνα με τηνΠΟΛ 1003/2010.

Όταν οι υπηρεσίες προσφέρονται σε περιοχή (νησιά) της παρ. 4 του άρθρου 30 του ΦΠΑ, ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ κατά 30% εφαρμόζεται  εφόσον οι υπηρεσίες εκτελούνται υλικά στα συγκεκριμένα νησιά και ο υποκείμενος στο φόρο (ελληνική επιχείρηση) κατά το χρόνο που ο φόρος γίνεται απαιτητός, είναι εγκατεστημένος στα νησιά αυτά. 

ΠΗΓΗ http://www.e-forologia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Διαχειριστής δεν υποχρεούται σε απαντήσεις επί των σχολίων. Οι απαντήσεις σε ερωτήματα δίδονται έναντι αμοιβής, όπως αναφέρεται σχετικά στο πάνω μέρος του ιστολογίου στο κουτάκι με το τίτλο ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.