Για τα ερωτήματά σας προτιμήστε την αποστολή email (simvoulatoras@gmail.com) ή την συμπλήρωση της φόρμας με τον τίτλο «Ρωτήστε μας» που υπάρχει κάτω ακριβώς από τον τίτλο του ιστολογίου. Ελάχιστη αμοιβή 25 ευρώ +Φπα 24%. Ελάχιστη αμοιβή για ραντεβού 50 ευρώ +Φπα 24%.Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Φόρος επί ανύπαρκτων κερδών

27/08/2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Φόροι τώρα και επί των μη-κερδών
(Eπενδύσεις; Όχι εδώ ΙΙΙ)
Δεν χρειάζεται να κάνει δηλώσεις ο πρόεδρος της Ρωσίας για την ελληνική οικονομία. Η κυβέρνηση από μόνη της κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να διώξει τους υποψήφιους επενδυτές, τους οποίους κατά τα άλλα καλεί για συναντήσεις στο Μαξίμου.

Η Δράση, με προηγούμενες ανακοινώσεις της, αναφέρθηκε σε ορισμένες ρυθμίσεις του τελευταίου φορολογικού νόμου (4172/2013), οι οποίες κάλλιστα θα μπορούσαν να είχαν ψηφιστεί από οποιαδήποτε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ ή Χρυσής Αυγής.

Επανερχόμαστε σήμερα με το άρθρο 49 του ιδίου νόμου. Με τη νέα διάταξη, οι δαπάνες τόκων των συνδεδεμένων επιχειρήσεων που υπερβαίνουν το 25% του EBITDA (κέρδη των επιχειρήσεων προ φόρων, αποσβέσεων και τόκων) δεν αφαιρούνται πλέον από τα φορολογητέα κέρδη τους. Tο ίδιο ισχύει και στην περίπτωση των μεμονωμένων επιχειρήσεων που τα καθαρά έξοδα των τόκων τους υπερβαίνουν το 1 εκ..

Με τη νέα ρύθμιση δηλαδή, ενώ τα κέρδη των επιχειρήσεων προ φόρων, αποσβέσεων και τόκων μειώνονται σημαντικά λόγω της οικονομικής κρίσης και το ποσό των μη εκπιπτόμενων τόκων αυξάνει σημαντικά (λόγω των διπλάσιων και τριπλάσιων από τα ευρωπαϊκά επιτόκια ελληνικών επιτοκίων), η κυβέρνηση αποφάσισε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να πληρώσουν οι επιχειρήσεις φόρο για κέρδη που δεν έχουν, αφού ένα πραγματικό και αδιαφιλονίκητο έξοδο τους δεν αναγνωρίζεται.

Σήμερα που οι περισσότερες συνεπείς επιχειρήσεις βρίσκονται αντιμέτωπες με δραματική μείωση των εσόδων τους λειτουργούν οριακά χωρίς χρηματοδοτική στήριξη από τις τράπεζες, σήμερα που υπάρχει ανάγκη να προσελκύσουμε όσο το δυνατό περισσότερες ξένες επιχειρήσεις να επενδύσουν και να ιδρύσουν υποκαταστήματα στην Ελλάδα, οι όμιλοι επιχειρήσεων και οι μεγάλες μεμονωμένες επιχειρήσεις με τις ακατανόητες πράξεις της κυβέρνησης δέχονται ένα νέο ισχυρό πλήγμα με αύξηση της φορολογίας τους με έμμεσο τρόπο.

Αντί λοιπόν οι επιχειρήσεις να στηρίζονται για να κάνουν επενδύσεις και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας θα τους φορολογούνται κέρδη που δεν έχουν.
Η διάταξη αυτή «συμπληρώνει ιδανικά» την κυβερνητική άποψη «να κλείνουν οι εταιρείες που χρωστούν στο δημόσιο», μια που θα γίνουν ακόμα περισσότερες εκείνες που θα αδυνατούν να καταβάλουν τους πλασματικά διογκωμένους φόρους.

Όσο για επενδύσεις; Όχι Εδώ...
Πάνος Μιχαλόπουλος
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ
Τηλ. 6972229407 & 2107472530 
Email press@drassi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Διαχειριστής δεν υποχρεούται σε απαντήσεις επί των σχολίων. Οι απαντήσεις σε ερωτήματα δίδονται έναντι αμοιβής, όπως αναφέρεται σχετικά στο πάνω μέρος του ιστολογίου στο κουτάκι με το τίτλο ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.