Για τα ερωτήματά σας προτιμήστε την αποστολή email (simvoulatoras@gmail.com) ή την συμπλήρωση της φόρμας με τον τίτλο «Ρωτήστε μας» που υπάρχει κάτω ακριβώς από τον τίτλο του ιστολογίου. Ελάχιστη αμοιβή 25 ευρώ +Φπα 24%. Ελάχιστη αμοιβή για ραντεβού 50 ευρώ +Φπα 24%.



Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Καταχώριση χρηματικού ποσού που προέρχεται από κληρονομιά στη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος (Ε1)

Θα ήθελα την αποψη σας για το εξής θέμα: Αποβιώνει η σύζυγος και αφήνει διαθήκη με την οποία καθιστά κληρονόμο τον συζυγό για ένα χρηματικό ποσό της τάξεως των 50.000,00 ευρώ και ένα ακίνητο και στα τέκνα άλλα ακίνηταΓίνεται η αποδοχή και πληρώνεται ο φόρος. Το ποσό αυτό χρειάζεται να το δηλώσω στο ε1, αλλά δεν λαμβάνω σαφή απάντηση για το αν θα πρέπει να δηλωθεί στον 659 ή στον 781.Σας ευχαριστώ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Του Δ. Μυλωνά από την επιστημονική ομάδα του
http://www.e-forologia.gr


 
Με το έγγραφο 1041765/785/Α0012/8-5-2007, διευκρινίσθηκε ότι τα χρηματικά ποσά που προέρχονται από κληρονομιά  καλύπτουν την προστιθέμενη διαφορά τεκμηρίων ως έσοδο κληρονομιάς, εφόσον δηλωθούν στη δήλωση ως ποσό που δεν θεωρείται εισόδημα, με την προϋπόθεση ότι έχουν δηλωθεί στις δηλώσεις εισοδήματος του κληρονομούμενου.
Συνεπώς, για να είναι δυνατή η επίκληση του ποσού αυτού για κάλυψη προστιθέμενης διαφοράς τεκμηρίων (αντικειμενικών δαπανών) είτε στο τρέχον έτος, είτε στο μέλλον, θα πρέπει να δηλωθεί, κατά το χρόνο απόκτησής του στον κωδικό 781 της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος Ε1, καθόσον δεν θεωρείται εισόδημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Διαχειριστής δεν υποχρεούται σε απαντήσεις επί των σχολίων. Οι απαντήσεις σε ερωτήματα δίδονται έναντι αμοιβής, όπως αναφέρεται σχετικά στο πάνω μέρος του ιστολογίου στο κουτάκι με το τίτλο ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.