Για τα ερωτήματά σας προτιμήστε την αποστολή email (simvoulatoras@gmail.com) ή την συμπλήρωση της φόρμας με τον τίτλο «Ρωτήστε μας» που υπάρχει κάτω ακριβώς από τον τίτλο του ιστολογίου. Ελάχιστη αμοιβή 25 ευρώ +Φπα 24%. Ελάχιστη αμοιβή για ραντεβού 50 ευρώ +Φπα 24%.



Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Πρόστιμο συμπληρωματικής δήλωσης

Του Σαββίδη Γεώργιου

Επειδή υπάρχει η τάση από πλευράς προϊσταμένων και υπαλλήλων των Δ.Ο.Υ να επιβάλλονται πρόστιμα για ψύλλου πήδημα, θεωρώ σκόπιμο να γνωστοποιήσω στους φορολογούμενους τις οδηγίες που έδωσε με εγκύκλιό του το Υπουργείο Οικονομικών με την ΠΟΛ 1317/1997 η οποία αναφέρει τα παρακάτω:
 "Από τη διατύπωση αυτής της διάταξης προκύπτει ότι το πρόστιμο επιβάλλεται μόνο στις περιπτώσεις που ο φορολογούμενος παραβαίνει τις φορολογικές υποχρεώσεις του και όχι σε κάθε περίπτωση που υποβάλλει κάποια συμπληρωματική δήλωση. Συνεπώς, εφόσον ο φορολογούμενος υποβάλλει εκπρόθεσμη συμπληρωματική δήλωση
φορολογίας εισοδήματος για να δηλώσει κάποιο στοιχείο, με του οποίου την παράλειψη δεν παρέβηκε κάποια υποχρέωσή του (κάποια φορολογική διάταξη) και εφόσον δεν προκύπτει διαφορά φόρου για να επιβληθεί πρόσθετος φόρος, δεν επιβάλλεται πρόστιμο (π.χ. υποβολή συμπληρωματικής δήλωσης για τέκνο που δεν είχε συμπεριληφθεί στην αρχική δήλωση ή υποβολή συμπληρωματικής δήλωσης με εισόδημα απαλλασσόμενο από το φόρο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο ή με χρηματικό ποσό που προέρχεται από διάθεση περιουσιακού στοιχείου για κάλυψη τεκμαρτής δαπάνης ή υποβολής συμπληρωματικής δήλωσης με έξοδα ιατρικής περίθαλψης κ.τ.λ.)."

Εν κατακλείδι:
Μην αποδέχεστε μοιρολατρικά τα πρόστιμα που σας επιβάλλουν.Υπάρχουν νόμοι.Ζητήστε την ορθή εφαρμογή τους.Και κυρίως να έχετε καλούς συμβούλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Διαχειριστής δεν υποχρεούται σε απαντήσεις επί των σχολίων. Οι απαντήσεις σε ερωτήματα δίδονται έναντι αμοιβής, όπως αναφέρεται σχετικά στο πάνω μέρος του ιστολογίου στο κουτάκι με το τίτλο ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.