Για τα ερωτήματά σας προτιμήστε την αποστολή email (simvoulatoras@gmail.com) ή την συμπλήρωση της φόρμας με τον τίτλο «Ρωτήστε μας» που υπάρχει κάτω ακριβώς από τον τίτλο του ιστολογίου. Ελάχιστη αμοιβή 25 ευρώ +Φπα 24%. Ελάχιστη αμοιβή για ραντεβού 50 ευρώ +Φπα 24%.



Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Φορολογικά Αουσβιτς

Του Σαββίδη Γεώργιου, συμβούλου επιχειρήσεων

Στο Υπουργείο Οικονομικών έχουν παραφρονήσει.Αυτό κατάλαβα διαβάζοντας της διατάξεις του νέου πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε στην βουλή για ψήφιση.Με διάταξη του εν λόγω νομοσχεδίου θα επιβάλλεται πρόστιμο από 10.000 έως 100.000 ευρώ στις ΑΕ και ΕΠΕ που δεν έλαβαν πιστοποιητικό από ιδιώτες ελεγκτές.Να θυμίσω ότι πριν από μερικούς μήνες με νόμο επεβλήθη στις ΑΕ και ΕΠΕ που ελέγχονται από ορκωτούς λογιστές να λαμβάνουν φορολογικό πιστοποιητικό -ΕΑΝ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ-από τους εν λόγω ελεγκτές και όχι από τους δημόσιους ελεγκτές(ΔΟΥ,ΠΕΚ,ΔΕΚ).Με την αλλαγή που επιφέρει το πολυνομοσχέδιο
ο έλεγχος από προαιρετικός γίνεται υποχρεωτικός.Κάτι αντίστοιχο έγινε και με λοιπές ΑΕ και ΕΠΕ -τις μη ελεγχόμενες από ορκωτούς λογιστές-για τις οποίες το φορολογικό πιστοποιητικό θα δίδεται από εταιρείες φοροτεχνικών έναντι βέβαια παχυλής αμοιβής.Πέρα από τα οποιαδήποτε οφέλη για τους ελεγκτές κοινό χαρακτηριστικό τις παραπάνω αναφερόμενης διαδικασίας ελέγχου των ΑΕ και ΕΠΕ είναι η επιβάρυνσή τους με σημαντικά ποσά κάθε χρόνο.'Ηδη οι ορκωτοί λογιστές ζητούν την καταβολή ποσού ίσου τουλάχιστον με το ποσό το οποίο ελάμβαναν για τον έλεγχο που διενεργούσαν στα πλαίσια του Ν.2190/20.Η κοινή λογική λέει ότι κάτι αντίστοιχο θα γίνει και με τις εταιρίες φοροτεχνικών που θα δίνουν τα φορολογικά πιστοποιητικά.
Σε προηγούμενο σχόλιό μου παρομοίασα τα όσα συμβαίνουν στην φορολογία φυσικών και νομικών προσώπων τα τελευταία χρόνια με βομβαρδισμούς αμάχων.
Αντί τις μείωσης του κόστους λειτουργίας των εταιριών-με μείωση πχ των ασφαλιστικών εισφορών,των τελών κυκλοφορίας,των διοδίων κ.α.)επιλέγεται το αντίθετο με φυσικό επακόλουθο τον στραγγαλισμό των επιχειρήσεων.
Με την  συνεχή επιβάρυνση των επιχειρήσεων οι ντόπιοι και ξένοι επιβήτορες ασελγούν επί του πτώματος των επιχειρήσεων, των μοναδικών που μπορούν να μας βγάλουν από την παρούσα κρίση.
Το τραγικότερο όμως όλων είναι η αφασία στην οποία έχει πέσει η Ελληνική κοινωνία.
Η κοινωνία που είπε ΟΧΙ στην   στρατιωτική μηχανή του Χίτλερ αποδέχεται μοιρολατρικά να σέρνεται από τους σύγχρονους Ταγματασφαλίτες στα  φορολογικά Άουσβιτς.
Για ένα πράγμα είμαι σίγουρος.
Αν δεν αντισταθούμε, Θα αφανιστούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Διαχειριστής δεν υποχρεούται σε απαντήσεις επί των σχολίων. Οι απαντήσεις σε ερωτήματα δίδονται έναντι αμοιβής, όπως αναφέρεται σχετικά στο πάνω μέρος του ιστολογίου στο κουτάκι με το τίτλο ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.