Για τα ερωτήματά σας προτιμήστε την αποστολή email (simvoulatoras@gmail.com) ή την συμπλήρωση της φόρμας με τον τίτλο «Ρωτήστε μας» που υπάρχει κάτω ακριβώς από τον τίτλο του ιστολογίου. Ελάχιστη αμοιβή 25 ευρώ +Φπα 24%. Ελάχιστη αμοιβή για ραντεβού 50 ευρώ +Φπα 24%.



Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Υποβολή ανακλητικής δήλωσης

Το άρθρο 61 παρ. 4 του ΚΦΕ ορίζει ότι παρ’ όλο που η δήλωση αποτελεί δεσμευτικό τίτλο για το φορολογούμενο, έχει αυτός τη δυνατότητα για λόγους συγγνωστής πλάνης να την ανακαλέσει εν όλω ή εν μέρει, φέροντας και το βάρος της απόδειξης των πραγματικών περιστατικών που τη συνιστούν.
Η υποβολή της δήλωσης γίνεται μέχρι το τέλος του έτους εντός του οποίου υποβλήθηκε η δήλωση.(π.χ η ανάκληση δήλωσης οικονομικού έτους 2011 μπορεί να γίνει μέχει την 31η Δεκεμβρίου 2011)
Σύμφωνα με την οριζόμενη στο ίδιο άρθρο διαδικασία, ο φορολογούμενος μπορεί  να υποβάλει δηλώσεις με τις οποίες θα ανακαλεί τη φορολογητέα ύλη που έχει προσδιοριστεί με τις αρχικές δηλώσεις. Ο προϊστάμενος της δημόσιας οικονομικής υπηρεσίας υποχρεούται από την πλευρά του, να γνωστοποιήσει στον φορολογούμενο, επί αποδείξει, ότι η ανάκληση δεν γίνεται δεκτή λόγω παρόδου του οικείου οικονομικού έτους και ο φορολογούμενος μπορεί να προσφύγει μέσα στην προθεσμία που ορίζεται στο άρθρο 66 του Ν 2717/1999 (60 ημέρες από τη λήψη της απορριπτικής απόφασης) κατά της γνωστοποίησης αυτής ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου, το οποίο αποφαίνεται τελικά στην ουσία. Η συζήτηση της προσφυγής προσδιορίζεται κατά προτίμηση μέσα σε τρεις (3) μήνες το αργότερο από την κατάθεση της προσφυγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Διαχειριστής δεν υποχρεούται σε απαντήσεις επί των σχολίων. Οι απαντήσεις σε ερωτήματα δίδονται έναντι αμοιβής, όπως αναφέρεται σχετικά στο πάνω μέρος του ιστολογίου στο κουτάκι με το τίτλο ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.