Για τα ερωτήματά σας προτιμήστε την αποστολή email (simvoulatoras@gmail.com) ή την συμπλήρωση της φόρμας με τον τίτλο «Ρωτήστε μας» που υπάρχει κάτω ακριβώς από τον τίτλο του ιστολογίου. Ελάχιστη αμοιβή 25 ευρώ +Φπα 24%. Ελάχιστη αμοιβή για ραντεβού 50 ευρώ +Φπα 24%.



Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Τέλος στην ανάπτυξη... με καταναλωτικά ελλείμματα

Η ANAKOINΩΣH της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής ότι στο πρώτο τρίμηνο του 2011 το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν αυξήθηκε κατά 0,8% σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2010 αποτελεί… το πρώτο σημάδι εξόδου της οικονομίας από την ύφεση.
ΠPOKEITAI ANAMΦIBOΛA για θετική «είδηση» εάν ληφθεί υπόψη ότι από το 2009, που η ύφεση «χτύπησε την πόρτα» της ελληνικής οικονομίας, το ΑΕΠ μειωνόταν διαρκώς από τρίμηνο σε τρίμηνο. Εξάλλου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προέβλεψε ότι το 2012 θα υπάρχει ανάπτυξη 1,1% στην Ελλάδα.
OΛA ΔEIXNOYN ότι προσεγγίζουμε ή βρισκόμαστε στο κατώτατο σημείο της καμπύλης του οικονομικού κύκλου και οι επόμενες καταμετρήσεις θα καταστήσουν πιο σαφή τον χρόνο εξόδου από την ύφεση.
IΣΩΣ EINAI περιττό να υπενθυμίσουμε την καθοριστική σημασία κάθε μεταβολής του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος για όλα τα δημοσιονομικά μεγέθη, που εκφράζονται ως ποσοστό του ΑΕΠ και για τον λόγο αυτό επείγει η επάνοδος της οικονομίας σε ρυθμούς ανάπτυξης.
ΤO ZHTHMA όμως είναι ότι κάθε αναπτυξιακή πολιτική που βασίζεται σε δανεικά ή επιβαρύνει το έλλειμμα για να τροφοδοτήσει την κατανάλωση είναι αδύνατη. Η ελληνική οικονομία, αποκλεισμένη από την αγορά δανειακών κεφαλαίων, βρίσκεται σε ένα ιδιότυπο χρεοστάσιο και «διατηρείται στη ζωή» με τις δόσεις του Μνημονίου. Με άλλα λόγια, εκ των πραγμάτων δεν υπάρχει η δυνατότητα να επιστρέψουμε σε ανάπτυξη όπως την εννοούσαμε προ του μνημονίου.
AYTO ΠOY πρέπει να γίνει είναι να προχωρήσουν επιτέλους οι διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία, που θα την επαναφέρουν σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης με διατηρήσιμο τρόπο. Ούτε η πολιτική ατολμία της κυβέρνησης ούτε η έλλειψη συναίνεσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορούν να δικαιολογήσουν νέες αναβολές και καθυστερήσεις.

Πηγη, http://www.express.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Διαχειριστής δεν υποχρεούται σε απαντήσεις επί των σχολίων. Οι απαντήσεις σε ερωτήματα δίδονται έναντι αμοιβής, όπως αναφέρεται σχετικά στο πάνω μέρος του ιστολογίου στο κουτάκι με το τίτλο ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.