Για τα ερωτήματά σας προτιμήστε την αποστολή email (simvoulatoras@gmail.com) ή την συμπλήρωση της φόρμας με τον τίτλο «Ρωτήστε μας» που υπάρχει κάτω ακριβώς από τον τίτλο του ιστολογίου. Ελάχιστη αμοιβή 25 ευρώ +Φπα 24%. Ελάχιστη αμοιβή για ραντεβού 50 ευρώ +Φπα 24%.



Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Συντεχνιακός συνδικαλισμός και κρίση χρέους.

Του Ηλία Καραβόλια

Γιατί άραγε όλοι οι μεγάλοι, εκβιαστικοί σε μεγάλο βαθμό σε βάρος του κοινωνικού συνόλου,
αγώνες επαγγελματικών τάξεων των τελευταίων ετών (βενζινοπώλες, φορτηγατζήδες, λιμενεργάτες, αγρότες) δεν είχαν θετική κατάληξη για τα συμφέροντά τους;
Μήπως οι αγκυλώσεις και οι κομματικές εξαρτήσεις των συντεχνιακών συμφερόντων ,έχουν αναδυθεί παράλληλα με την άνθηση του κρατικοδίαιτου κορπορατισμού; Πρέπει να αντιληφθούν όλοι ότι η εποχή που διανύουμε είναι το τέλος για αυτό το είδος συντεχνιακού συνδικαλισμού.

Ακραίες δήθεν πατριωτικές φωνές, ξεχνούν την αναποτελεσματικότητα του κρατικού παρεμβατισμού στην χώρα για ….μισό και πλέον αιώνα !
( οι κακοδαιμονίες της σπάταλης κρατικής διοίκησης δεν είναι μόνο αποτέλεσμα του δικομματισμού 30-35 ετών, έχουν τις ρίζες τους βαθύτερα στην ελληνική ιστορία )
Ξεχνούν ότι αυτό που ξεκίνησε με τη μεταπολίτευση ως μία πορεία εκδημοκρατισμού και παραχώρησης της κρατικής εξουσίας σε κοινωνικές ομάδες αποκλεισμένες κατά τη μετεμφυλιακή περίοδο, ξέφυγε από την ομαλή πορεία και εξελίχθηκε σε έναν ακραίο λαϊκισμό, μια συνεχής αποχαύνωση των πολιτών, μια συστηματική απόκρυψη της αλήθειας, για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους.
Αποτέλεσμα είναι η σημερινή δραματική κατάσταση, όπου μια ανεξέλεγκτη κρίση χρέους στην σοβιετοποιημένη οικονομία, όπως η Ελλάδα, τελικά θα διαχειριστεί με την …γνωστή φορομπηχτική πολιτική, τις άνισες εξισωτικές πολιτικές περικοπών . Όσα κόβονται στα ρετιρέ του Δημοσίου και στα εξοργιστικά επιδόματα αργόσχολων βολεμένων στις ΔΕΚΟ και στα υπουργεία , θέλουν να μας πείσουν ότι οφείλει να τα υποστεί και ο ιδιωτικός τομέας, ο εργαζόμενος και ο ελεύθερος επαγγελματίας !

Πηγή: www.moneygate.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Διαχειριστής δεν υποχρεούται σε απαντήσεις επί των σχολίων. Οι απαντήσεις σε ερωτήματα δίδονται έναντι αμοιβής, όπως αναφέρεται σχετικά στο πάνω μέρος του ιστολογίου στο κουτάκι με το τίτλο ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.