Για τα ερωτήματά σας προτιμήστε την αποστολή email (simvoulatoras@gmail.com) ή την συμπλήρωση της φόρμας με τον τίτλο «Ρωτήστε μας» που υπάρχει κάτω ακριβώς από τον τίτλο του ιστολογίου. Ελάχιστη αμοιβή 25 ευρώ +Φπα 24%. Ελάχιστη αμοιβή για ραντεβού 50 ευρώ +Φπα 24%.



Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Επιδότηση ΟΑΕΔ και Κοινός νούς


Τελικά σ’αυτόν τον τόπο ο κοινός νούς είναι είδος εν ανεπαρκεία.Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς την πρόσφατη απόφαση(Αριθμ. 19721/790) του ΟΑΕΔ με την οποία
 παρέχεται σε επιχειρήσεις επιδότηση των εργοδοτικών εισφορων ΙΚΑ με σκοπό την διατήρηση 400.000,00 θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.

Ειδικότερα οι επιχειρήσεις οι οποίες δεν προέβησαν σε απολύσεις κατά το τελευταίο πριν την υποβολή της αίτησης τρίμηνο,δικαιούνται επιδότηση του 50% των εργοδοτικών εισφορών του προσωπικού τους.
Από την υπαγωγή στο πρόγραμμα εξαιρούνται εκτός των άλλων οι επιχειρήσεις οι οποίες απέλυσαν προσωπικό κατά το τελευταίο πριν την ημερομηνία αίτησης τρίμηνο.Εδώ αρχίζουν οι ενστάσεις.Γιατί αποκλείονται όσες επιχειρήσεις προέβησαν σε απολύσεις κατά το τελευταίο τρίμηνο;Μήπως έχουν οι αρμόδιοι την εντύπωση ότι οι επιχειρηματίες αρέσκονται στο να κάνουν απολύσεις;
Οι περισσότερες εταιρίες που μείωσαν το προσωπικό τους το έκαναν λόγω τις μεγάλης πτώσεως του κύκλου εργασιών τους .Τι ποιό φυσιολογικό και δίκαιο από το να επιδοτηθούν οι επιχειρήσεις ,με την υποχρέωση να μην προβούν σε απολύσεις από την ημερομηνία υπαγωγής στο πρόγραμμα μέχρι την λήξη του και για άλλο ένα εξάμηνο επιπλέον.Μ’αυτό τον τρόπο θα δεινόταν μια σημαντική βοήθεια και σε αυτές τις επιχειρήσεις που παλεύουν μέσα σε ένα δύσκολο λόγω της ύφεσης περιβάλλον ,να διατηρησουν την βιωσιμότητά τους και ως εκ τούτο και τις θέσεις εργασίας του προσωπικού τους.
Τελικά αυτό μάλλον που χρειάζεται ο τόπος είναι ένα πρόγραμμα επιχορήγησης κοινού νού.Αλλά πάλι νομίζω ότι θα είχαν εξαιρεθεί εκείνοι που θα την χρειάζονταν πραγματικά,οπότε...............................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Διαχειριστής δεν υποχρεούται σε απαντήσεις επί των σχολίων. Οι απαντήσεις σε ερωτήματα δίδονται έναντι αμοιβής, όπως αναφέρεται σχετικά στο πάνω μέρος του ιστολογίου στο κουτάκι με το τίτλο ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.