Για τα ερωτήματά σας προτιμήστε την αποστολή email (simvoulatoras@gmail.com) ή την συμπλήρωση της φόρμας με τον τίτλο «Ρωτήστε μας» που υπάρχει κάτω ακριβώς από τον τίτλο του ιστολογίου. Ελάχιστη αμοιβή 25 ευρώ +Φπα 24%. Ελάχιστη αμοιβή για ραντεβού 50 ευρώ +Φπα 24%.



Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Απασχόληση συνταξιούχων.Συνέπειες. Ευθύνη εργοδοτών.

Ο εργοδότης δεν φέρει ευθύνη εφόσον έχει ασφαλίσει τον εργαζόμενο, την ευθυνη αποδείξεως της ασφαλιστικής του κατάστασής φέρει ο ίδιος ο ασφαλισμένος.
Σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 20 του Ν.4387/2016 "στους εξ ιδίου δικαιώματος συνταξιούχους του Δημοσίου, καθώς και όλων των φορέων, ταμείων, κλάδων ή λογαριασμών που εντάσσονται στον Ε.Φ.Κ.Α., οι οποίοι αναλαμβάνουν εργασία ή αποκτούν ιδιότητα ή δραστηριότητα υποχρεωτικώς υπακτέα στην ασφάλιση του Ε.Φ.Κ.Α.
, οι ακαθάριστες συντάξεις κύριες και επικουρικές καταβάλλονται μειωμένες σε ποσοστό 60% για όσο χρόνο απασχολούνται ή διατηρούν την ιδιότητα ή την δραστηριότητα". 

Συνεπάγεται ότι δεν προβλέπονται εξαιρέσεις για καμία κατηγορία επαγγέλματος.

 Σημειώνουμε ότι για το θέμα αναμένονται ερμηνευτικές εγκύκλιοι από το Υπουργείο Εργασίας.

πηγη e-forologia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Διαχειριστής δεν υποχρεούται σε απαντήσεις επί των σχολίων. Οι απαντήσεις σε ερωτήματα δίδονται έναντι αμοιβής, όπως αναφέρεται σχετικά στο πάνω μέρος του ιστολογίου στο κουτάκι με το τίτλο ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.