Για τα ερωτήματά σας προτιμήστε την αποστολή email (simvoulatoras@gmail.com) ή την συμπλήρωση της φόρμας με τον τίτλο «Ρωτήστε μας» που υπάρχει κάτω ακριβώς από τον τίτλο του ιστολογίου. Ελάχιστη αμοιβή 25 ευρώ +Φπα 24%. Ελάχιστη αμοιβή για ραντεβού 50 ευρώ +Φπα 24%.



Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Φορολογικό νομοσχέδιο-Γέρικο σκυλί,παλιά κόλπα

Από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης του κυβερνώντος κόμματος στο πολιτικό στερέωμα της χώρας,ξεχώρισε για τον τρόπο με
τον οποίο απευθυνόταν στους πολίτες.Κύριο χαρακτηριστικό του τρόπου αυτού ήταν και εξακολουθεί να είναι μέχρι σήμερα η υποτίμηση της νοημοσύνης του πολίτη,τον οποίο στην χειρότερη περίπτωση τον θεωρούν διανοητικά καθυστερημένο και στην καλύτερη απλώς μαλάκα.
Τα σκέφτηκα ξανά όλα αυτά διαβάζοντας το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που δόθηκε στην δημοσιότητα προς διαβούλευση.Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Υπουργείου Οικονομικών με το υπ όψιν νομοσχέδιο επέρχονται μεταβολές στην φορολογία οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα την μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης φυσικών και νομικών προσώπων,κάτι που δεν προκύπτει επ ουδενί από την ανάγνωση του εν λόγω νομοσχεδίου.Πιστό λοιπόν το κυβερνών κόμμα στο ευατό του συνεχίζει την παράδοση που δημιούργησε ο "χαρισματικός" ιδρυτής του και με την οποία παράδοση βαφτίζουμε το άσπρο σε μαύρο.Όπως με την υπογραφή της συμφωνίας για την ανανέωση της παραμονής των βάσεων του ΝΑΤΟ πανηγυρίζαμε την φυγή τους γεμίζοντας με σχετικές αφίσες τους δρόμους της Αθήνας έτσι και τώρα βαφτίζουμε την φορολογική επιδρομή σε μείωση της φορολογίας..
Ένα απλό παράδειγμα για του λόγου το αληθές.Με τον νόμο 3824/2010 επεβλήθη φόρος στα αδιανέμητα κέρδη των εταιριών(ΑΕ,ΕΠΕ) σε ποσοστό 24%,στα δε διανεμόμενα  παρακρατείται ποσοστό φόρου 40% το οποίο  συμψηφίζει ο δικαιούχος κατά την φορολόγηση-σύμφωνα με την κλίμακα φόρου εισοδήματος- των εν λόγω εισοδημάτων με την ατομική του δήλωση .
Με την μεταβολή που προτείνει το Υπουργείο Οικονομικών θα επιβάλλεται φόρος εισοδήματος 24% στο σύνολο κερδών και εν συνεχεία στα διανεμόμενα θα επιβάλλεται παρακράτηση φόρου 21% το οποίο εν συνεχεία θα συμψηφίζεται όπως και πριν κατά την φορολόγηση των εν λόγω εισοδημάτων με την φορολογική του δήλωση.Mε τον τρόπο αυτό επιβάλλοντας φόρο επί των κερδών από το πρώτο ευρώ,επιβαρύνουμε φορολογικά τις εταιρίες που παρουσιάζουν κέρδη ανα μέτοχο-εταίρο όσο περίπου το εκάστοτε αφορολόγητο της φορολογικής κλίμακας.Και  τελικά σε κάθε περίπτωση θα πληρωθεί επιπλέον φόρος ανά μέτοχο-εταίρο τουλάχιστον κατά το ποσοστό του εκάστοτε αφορολόγητου(σήμερα 12.000,00 ευρώ) επί 24% που είναι ο συντελεστής επί των συνολικών κερδών(12000*24%=2880 ευρω ανά εταίρο-μετοχο επί πλέον), καταργώντας επί της ουσίας το αφορολόγητο όριο της κλίμακας για τους εταίρους-μετόχους των εταιριών.Το πως αντιλαμβάνεται το κυβερνών κόμμα την φορολογία προκύπτει και από την πρόταση για αύξηση του ποσοστού που υποχρεωτικά καταβάλλεται για να ασκήσει ο φορολογούμενος προσφυγή από 25% σε 50%.Δηλ στερούμε από τον φορολογούμενο το δικαίωμα να βρει το δίκιο του στα δικαστήρια.
Ακόμη μείωση για τους κυβερνώντες είναι και η αύξηση του φόρου επί πωλήσεως μετοχών από 0,15% σε 0,2%.
Επειδή λοιπόν δεν είμαστε ούτε ηλίθιοι μα ούτε και μαλάκες θα προτιμούσαμε την αλήθεια από το ψέμα.Και η αλήθεια είναι ότι το κράτος,στην προσπάθειά του να μηδενίσει το έλλειμμα χωρίς να προβεί σε σοβαρές περικοπές δαπανών, ψάχνει απεγνωσμένα να βρει φορολογικά έσοδα.Στην απέλπιδα δε προσπάθειά του προσπαθεί απλά να χρυσώσει το χάπι.Μ' αυτό τον τρόπο όμως το μόνο που καταφέρνει είναι να γελοιοποιείται το ίδιο και να δημιουργεί καινούριες γενιές φορο(απο)φυγάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Διαχειριστής δεν υποχρεούται σε απαντήσεις επί των σχολίων. Οι απαντήσεις σε ερωτήματα δίδονται έναντι αμοιβής, όπως αναφέρεται σχετικά στο πάνω μέρος του ιστολογίου στο κουτάκι με το τίτλο ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.